Je reinste Zuidelijke ontbijt, lunch en diner tip: SoDelicious in Maastricht

Nederland, Maastricht, 20 november 2019, door Margaux van der Mieden

Je reinste Zuidelijke ontbijt, lunch en diner tip: SoDelicious in Maastricht

Stap je in Maastricht de trein uit, dan zit je meteen goed. Niet alleen omdat de stad een van onze topfavorieten van het land is, maar óók omdat pal naast het station van Maastricht SoDelicious zit. Een bakker slash traiteur slash patisserie slash restaurant. Zo'n alles-winkel waarbij het onmogelijk is om het pand met lege handen te verlaten, als je er al naar buiten komt (zitten blijven is geen straf). Een Limburg pareltje en: it's a keeper, beloofd.

 

SoDelicious

SoDelicious

Alles bij alleskunner SoDelicious in Maastricht schreeuwt het woord ‘beleving’. Bij binnenkomst, bijvoorbeeld, valt de huge open keuken meteen op; daar dwars doorheen kun je zo de bakkerij inkijken. Cool! En het is heus niet zomaar een ‘open’ keuken, voor de sier. Nee, je kunt zelfs aan de keuken zitten (een aanrader!). Hierdoor ontstaat er een extra ‘kitchen table’ idee. Ook hoef je de Instagram er niet bij te pakken om foto’s van het eten te checken. Alles wordt recht voor je neus gemaakt en dat maakt het kiezen nog moeilijker. Maar nu, le moment suprême, maakt het restaurant zijn naam waar? JAAA! Neem nou het broodje met licht pikante makreelrilette en vadouvancreme (een verrukkelijk goedje gemaakt van verschillende specerijen zoals mosterdzaad, knoflook, uien/of sjalot en komijnzaad). Een goed gevuld bord waarbij alle smaken kloppen. SoDelicious, zeg maar.

Even terug: hoe begon dat nou allemaal? Zo: vrienden Kevin en Robert richten in 2009 Bread & Delicious in Maastricht op. Een banket- en broodbakkerij waar kwaliteit voorop stond. En staat. Een succes en niet veel later werden ook de vrouwen (Ellen en Annemarie) van het gouden duo ingeschakeld en werken inmiddels full time mee in de zaak. Uitbreiding was een kwestie van tijd. Die tijd kwam tot het buurpand vrij kwam: van Bread & Delicious (wat de lading niet meer dekte) ging het vierspan naar SoDelicious. Bakkerij, winkel én restaurant. Voila! Met als resultaat dat SoDelicious Maastricht tegenwoordig bijna een 24-uur-bussiness is: komt het ene personeelslid binnen, dan verlaat de andere het pand. Over het personeel gesproken: de heren-dames van SoDelicious geven het woord ‘gastvrij’ een nieuwe dementie. And we LOVE them for it. Just what the doctor ordered zeg maar.

Leuk detail: een groot deel van het restaurant werd in samenwerking met Karwei gemaakt. Mocht je geïnspireerd zijn dan kun je meteen na het eten gelijk naar Karwei hollen om, bijvoorbeeld, hetzelfde wandbekleding of verlichting te halen.

Leuk detail 2: het gehele gebouw is transparant. Zo kijk je vanuit het restaurant de bakkerij/traiteur/patisserie in. En vanuit die ruimte kijk je weer in de keuken. Al het eten is verser dan vers – kun je zelf zien – en heb je vragen, dan kun je die a la minute stellen aan de bakkers. Je kunt zelfs vanuit het restaurant spieken naar het kantoor van de eigenaren.

Leuk detail 3: achterin het restaurant zit een superleuk terras verscholen. Je zit hier heerlijk rustig!

In Maastricht City blijft het altijd zoeken geblazen op het gebied van goede lunchplekjes, toch? Ain’t no more! Ze zitten er wel, maar je moet het maar net weten, en je weet het nu: SoDelicious it is. Een cadeautje, vooral voor de lunch (maar ook het diner is meer dan goed!), kun je daarna meteen boodschappen te doen (of andersom). Pak pen en papier en schrijf op: SoDelicous. In Maastricht. Een aanrader, pinky promise!

P.s: de Limburgse vlaai mag niet ontbreken in je boodschappenmand, alvast een graag gedaan.

SoDelicious