14 mei 2024, door Sascha Laks

Solotrippen: hét cadeau aan jezelf

14 mei 2024, door Sascha Laks

Solotrippen: hét cadeau aan jezelf

De routine van het dagelijks leven zit er goed in bij ons. We werken, sporten nog ergens een uurtje, gaan naar feestjes hier en drinken een drankje daar. Door deze drukke planning vergeten we soms om tijd voor onszelf in te plannen. Natuurlijk is het geweldig om bij te kletsen met vrienden en is dat uurtje sporten echt even een moment voor jezelf, maar het nemen van echte rust schiet er vaak bij in. Dan kan een solotrip een goede oplossing zijn. Tijdens zo'n trip neem je echt even een pauze voor jezelf. En wij zijn de moeilijkste niet, dus een gouden tip voor een fijne soloreis, die komt er aan. Namelijk, *tromgeroffel*, ga met de trein. Een paar dagen weg hoeft niet gelijk ver weg te zijn. Daarom is een trip met de Eurostar, de hogesnelheidstrein die door Europa rijdt, echt een hele comfortabele en fijne optie. Waarom? Dat vertellen we je graag.

De trein, het vervoersmiddel van 2024

De trein, het vervoersmiddel van 2024

Het kan best intimiderend zijn om alleen op vakantie te gaan. Vragen zoals: ‘Met wie ga je dan praten? Ben je niet bang om eenzaam te zijn? Wordt het niet saai? Hoe ver weg moet je?’ kunnen door je hoofd spoken. Eerlijk is eerlijk, de stap zetten om solo op reis te gaan is niet niks. Maar zoals het gezegde luidt: ‘Wie niet waagt, wie niet wint’. En hoe cliché het ook klinkt, het is waar. Om de drempel naar een soloreis wat lager te maken, biedt Eurostar (je kent ze vast wel, die hogesnelheidstrein) handige opties die het alleen reizen gemakkelijker maken.

Eurostar

Eurostar

Reizen met Eurostar is misschien wel de makkelijkste en fijnste manier om door Europa te trekken, als je het ons vraagt. Maar waarom dan precies? Nou, er zitten behoorlijk wat voordelen aan deze (hogesnelheids)trein. Allereerst is het echt super tijds-efficiënt. Vanaf Amsterdam Centraal ben je binnen 1u51 in Brussel (dat kan al vanaf 29 euro per ticket) en binnen 3u19 in Parijs. Ben je al eens in Brussel of Parijs geweest? Eurostar reist ook nog naar Antwerpen en Londen.  Genoeg opties voor een solotrip. Daarbij reserveer je een zitplek, dus je hebt hoe dan ook een fijne, comfortabele plek met veel beenruimte. No need to worry over dat geduw en getrek zoals in het OV in Nederland. En als je onderweg nog even wilt werken, kan dat ook heel gemakkelijk. Er is namelijk supersnelle (en gratis) wifi aan boord. Nog een voordeel: geen bagagelimiet. Kun je alles zelf nog tillen? You’re good to go. En dan als laatste, de reis is gewoon heel erg duurzaam. En dat is fijn. De koolstofvoetafdruk is 90% lager dan wanneer je met de auto reist. En daarbij worden in de Eurostar producten gebruikt die herbruikbaar zijn (zoals herbruikbare koffiebekers) of ecologisch verpakte producten.

Waar ga je heen? Brussel!

Waar ga je heen? Brussel!

Voor de eerste keer op solotrip wil je misschien niet te ver van huis en ook niet te lang. Nou, dan is de optie Brussel zeker iets om te overwegen. Want binnen twee uur ben je in hartje centrum. Dichtbij huis, maar in een compleet andere stad. Perfect voor een korte trip. En als je dan toch naar de Belgische hoofdstad gaat, overweeg dan een Brussels Card aan te schaffen. Hiermee kun je een OV-kaart kopen voor 24, 48 of 72 uur, en kun je in deze tijd gaan en staan waar je wilt. Een bonus is gratis toegang tot 49 musea en korting op diverse attracties.

 

Koop hier je Brussels Card.

Even culinair doen

Even culinair doen

Typisch Brussel is natuurlijk het Belgische bier. En met de Brussels Card krijg je korting op allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Belgium Beer Experience. Dat is toch leuk meegenomen als je op een (solo)trip bent. Een andere typische Belgische snack is de wafel. En hoe leuk is het om je eigen wafels te maken? Als je in Brussel bent, loop dan langs de Brussels Waffle Workshop. Hier leer je meer over de geschiedenis van wafels, waarna je zelf de handen uit de mouwen mag steken om je eigen wafels te maken. Daarna mag je ze lekker beleggen met de toppings die je zelf wil. En daarna? Eet smakelijk.

Meer Brussel tips? Die hebben we genoeg. 

Nog even over Eurostar

Nog even over Eurostar

Dat reizen met de trein veel voordelen heeft, dat is al benoemd. Maar we hebben het nog niet gehad over de upgrades die je kunt krijgen met Eurostar. Je kunt namelijk ook kiezen voor een Premium reis, en dat is zeker het overwegen waard. Tijdens je Premium reis kun je genieten van een nog ruimere en comfortabelere coach. De stoelen zijn groter, er is meer beenruimte, en de wifi is hier nog een tikkeltje sneller dan op andere plekken. Ook super handig: tijdens de reis hoef je je geen zorgen te maken over lunchpakketten of thermoskannen met koffie. Ze komen namelijk langs met cateringkarren, met hapjes en drankjes, van ontbijt tot diner. De Belgische chef-kok Frank Fol maakt heerlijke voedzame maaltijden met verse ingrediënten, de focus ligt op groenten en fruit, en deze worden gemaakt met seizoensgebonden producten, biologische granen, en MSC-gecertificeerde zeevruchten en vis van regionale leveranciers. Hierdoor heeft de cateringservice van Eurostar het Food Made Good Label behaald. Dit is een van de hoogste onderscheidingen op het gebied van duurzame catering. Een dikke plus voor Eurostar dus.