1 december 2020, door Maartje

Barts Briljante Geluid: It’s beginning to look a lot like X-mas… Muziek, kerstfilms (en rode wijn), this is how we roll in december

1 december 2020, door Maartje

Barts Briljante Geluid: It’s beginning to look a lot like X-mas… Muziek, kerstfilms (en rode wijn), this is how we roll in december

It's the most wonderful time of the year! It's beginning to look a lot like Christmas! All I want for X-mas!

Scoor je een kersthit, dan zit je voor de rest van je leven gebakken. Nu is dat voor ons vrees ik een ver-van-ons-bed-show maar ach, we hebben sowieso liever een fijne dichtbij-ons-bad-show ;-). In dit geval hebben we over onze lievelingstijd van het jaar vól met decemberpret gehuld in lampjes, rode wijn, kaarsen, onze favo (kerst)muziek én -films. Scroll vooral even naar beneden voor een aantal niet te missen kerstfilms, kersthits en kerstige rode wijn - the usuals natuurlijk plus een paar opvallende (feel goodies). Een beetje van de Kerstman, een beetje van onszelf and a whole lotta van onze vrienden van Sonos die zorgen voor Barts Briljante Geluid in huis. Wil je ook, trust us.

Kerst by Barts Boekje op Spotify

Kerst by Barts Boekje op Spotify

Sinds we tegenwoordig nogal op het thuis-zijn zitten, en daar eerlijk gezegd ook best wel dol op zijn geraakt, breiden we onze tips maar wat graag uit: team Bart lanceert de Barts Boekje Spotify lijst met de muziek die we luisteren tijdens onze thuisdiners, waarop we dansen (lees: op en neer springen) met het kroost, waarop we relaxen in bad, muziek die het goed doet als we ons moeten concentreren tijdens de welbekende thuiswerkdagen en muziek die de hele dag door mag.

Sonos Roam

Sonos Roam

We trappen af met een inkoppertje: Kerst by Bart! Hier luister je onze Spotify lijst (en die klinkt uiteraard het best op een Sonos. Aanrader? De Sonos Roam. Die verhuist bij ons het hele huis mee door. Dat is wat we noemen Barts Briljante Geluid. En… Hoor je dat? Sonos Radio komt met een Country Christmas Station. Dat vinden we op z’n zachts gezegd nogal leuk (we lovekerstmuziek en we love country muziek). Maar er is meer: naast het populaire Holidaze en Holiday Concerto, zijn er vanaf 17 november ook Thankful, Tanz, Mistletoe, Joyous Kwanzaa en dus die Country Christmas Station. Een station voor iedereen! En dat is nogal leuk, want als big fans van Sonos Radio (tientallen met de hand gecureerde stations, waarvan een deel door wereldberoemde artiesten) raak je nogal geïnspireerd om the good stuff te luisteren, zonder uren op zoek te zijn naar de verzameling van een eigen lijstje. Lees hier meer over waarom we zo’n fan zijn van de Sonos Roam.

Barts Best of: kerstfilms!

Barts Best of: kerstfilms!

We’ve come a long way sinds kabelzenders elk jaar dezelfde kerstspecials uitzonden… Die zoeken we tegenwoordig zelf op en wel op de momenten dat ons dat schikt. Met de hele familie voor de buis, ter afleiding voor het kleine spul (stukje opvoeden noemen we dat) of knus samen op de bank. Waar we vroeger rond kerst naar de bioscoop gingen, vinden we het nu nog lekkerder dat we die ervaring in huis hebben. Met dank aan de Sonos Arc that is. Die heeft Dolby Atmos en bedien je met je vaste afstandbediening of telefoon (of met je stem als je Google Home hebt). Daar kunnen we lang over lullen maar horen (en zien: hij is mooi!) is geloven. Terug naar de films: hoewel sommige klassiekers elk jaar een must zijn, is er altijd ruimte voor meer, vooral als je opgesloten en het buiten guur is. Tijd voor een lijstje met de gezelligheid van het kabelkanaal van vroeger en het moderne, briljante geluid van nu.

t’s a Wonderful Life

Er zijn maar weinig films die zoveel Kerst uitademen als de fantasie van Frank Capra uit 1946 met Jimmy Stewart als George Bailey. Hij staat op het punt zelfmoord te plegen en wordt dan bezocht door een engel die hem het ware belang van zijn leven laat zien.

A Christmas Story

Negen jaar na ‘Black Christmas’ maakte regisseur Bob Clark weer een kerstklassieker – zij het van een heel ander soort – met deze geliefde, nostalgische sage van de negenjarige Ralphie Parker (Peter Billingsley), die voor Kerstmis niets liever wil dan een luchtgeweer.

Home Alone

Jeugdsentiment ten top. Macaulay Culkin wordt door zijn familie vergeten en moet rond Kerstmis een paar sukkelige dieven (Joe Pesci en Daniel Stern) bevechten in dit altijd-goed kinderavontuur.

Scrooged

Bill Murray is een arrogante en onnadenkende tv-manager die, terwijl hij van plan is om een ​​live productie van A Christmas Carol (een extra tip in the slipstream deze) op te voeren, uiteindelijk een gekke variant van datzelfde verhaal beleeft in de grappige update van Richard Donner.

Hieronder volgen nog een paar van onze favoriete kerstfilms, maar ook maakten we een lijst met daarin niets meer dan heerlijk kerstig kijkvoer. Enjoy!

The Muppet Christmas Carol

Jim Henson stierf tijdens de pre-productie van deze film uit 1992, maar zijn geest leeft voort in de naadloze mix van zaniness en hart – die beide helpen om deze muzikale Dickens-bewerking tot een onderschatte triomf te maken.

The Nightmare Before Christmas

Over opvoeden gesproken: is The Nightmare Before Christmas, meer een Halloween-film dan een kerstfilm, hoort erbij. Meesterlijk werk van Tim Burton op een griezelige manier die alleen hij kan bereiken.

While You Were Sleeping

Nadat Sandra Bullock een man heeft gered die op eerste kerstdag voor een L-trein is geduwd, bevindt ze zich in een moeilijke situatie. Nadat ze de man van een afstand heeft bewonderd, mompelt ze: ‘Ik ging met hem trouwen’, wat een verpleegster ten onrechte oppakt als dat ze zijn verloofde is. Kort daarna raakt ze bevriend met zijn familie die haar met open armen ontvangt. Het enige probleem is dat ze uiteindelijk valt voor de broer van de man. Huil.

 

Love Actually

Deze met sterren bezaaide romantische komedie is waarschijnlijk even geliefd en verguisd. Zelfs als je een hater bent, kun je niet ontkennen dat de film met meerdere verhalen de afgelopen tien jaar invloed heeft gehad op komedies waarin de feestdagen centraal staan ​​- zo cheesy dat ie eigenlijk not to love is.

The Holiday

Deze romantische komedie is misschien wel haar meest warme en behaaglijke film ooit. Twee vrouwen – een in Londen (Kate Winslet) en een in Los Angeles (Cameron Diaz) – worden geconfronteerd met gelijktijdige romantische teleurstellingen, wat ertoe leidt dat ze tijdens de vakantie appartementen ruilen en op hun beurt nieuwe mannen vinden om in te zwijmelen.

voor on the side: een glaasje

voor on the side: een glaasje

Wist je dat we tegenwoordig een soort van huis-sommelier hebben? Daar zijn we zelf nogal content over. We trokken aan de bel voor een lijst met de lekkerste kerstige / feestelijke wijnen: immers, kijken en luisteren kan zomaar dorstig worden. We blijven wél Barts Boekje…

Petillant – Geen champagne, geen cremant, maar petilant maar dan wel met diepgang, niet zo van die ‘zwaardere perlage’ (sterke bubbels), deze petilant heeft een lichte mousse, maar wel de complexiteit van een ‘klassieke’ methode met een neus van witte bloemen en honing, een body met brood tonen die het hout verraden.

Oktav – Een Magnum fles Grauerburgunder uit Baden, Een mooie samenkomst tussen de abrikoos tonen en amandel die je je mag verwachten van de druif, maar droog mineralig en lekker doordrinkbaar zonder zwaarte

Baumard Clos Saint Yves – Alleen drinken saai? Niet als je kleine flesjes koopt, en als je dan toch bezig bent dan maar meteen voluit toch 😉