12 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

Winter is coming but we (of eigenlijk: sonos) got you covered

12 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

Winter is coming but we (of eigenlijk: sonos) got you covered

Misschien zijn we (weer eens) rijkelijk laat maar hier op Bart HQ hebben we het pas zojuist ontdekt: Sonos is leven! Wat een heerlijkheid, dat briljante geluid in iedere kamer in huis. En wat een heerlijkheid, die good looking speakers die de spuuglelijke gevallen van De Husband (sorry maar het is nou eenmaal zo) eindelijk hebben weten te verdringen. Zeker nu we met zijn allen, het kleine spul inclusief, meer dan ooit in en rond het huis rondhangen, willen we daar niets minder dan het beste van maken. Geluid, muziek, is daar een (mega) onderdeel van.

Even op een rijtje waarom we meer dan ooit zo smitten op Sonos zijn. Komt-ie:

Sonos Radio

Sonos Radio

Wist je dat Sonos een eigen radio streaming-dienst heeft, met meerdere stations? Is zo! En lekker dat die is. Sonos maakt, voorheen vanuit de flagship store in New York, nu – want COVID19 – op verschillende plekken zelf radio en verschillende on point play-lijsten in uiteenlopende categorieën. Dat is fijn want geen idee hoe het met jullie zit, maar bij ons komen de vaste Spotify lijstjes onderhand wel onze spreekwoordelijke strotten uit (en we zijn te lazy/ niet creatief genoeg op muziek gebied) om zelf een puike lijst samen te stellen.

Gelukkig heb je daar mensen voor. Die mensen zochten we al een poos zonder dat we zelf wisten dat we ze zochten maar nu we ze ‘ontmoet’ hebben mogen ze ons nooit meer alleen laten.

Dat zit zo: Sonos heeft muziek pro’s en radiomakers van verschillende disciplines opgeleid staan om de beste actuele muziek uit jouw favoriete genre te spelen én vraagt op regelmatige basis ‘externe’ muzikale pro’s om hun lijst samen te stellen. Daar mag alles op staan, zolang zij het maar leuk vinden zeg maar, met een originele ratjetoe als resultaat, ver verwijderd van de geijkte, vaak commerciële  lijstjes die je inmiddels kunt dromen. Lievelings hier? Hot Country! Maar we zappen volgende week weer een rondje verder hoor.

 

“Wetenschappers hebben bewijs gevonden dat we zijn ‘geprogrammeerd’ om muziek op te merken en ervan te genieten en dat het ook een band creëert met anderen”, aldus Daniel Müllensiefen, professor muziekpsychologie aan Goldsmiths College, University of London. “Dit verklaart waarom muziek een onlosmakelijk onderdeel is van de menselijke beleving. Het ondersteunt de theorie dat muziek een speciale, belangrijke rol speelt in ons leven.”

Lees vooral ook even de Brilliant Sound Survey van Sonos – zo herkenbaar!

Sonos en een heleboel Disney+

Sonos en een heleboel Disney+

We stipten het al even aan: het kleine spul. Dat is dus ook thuis. De indoor speeltuin is alleen te bezoeken op afspraak en ff langswippen bij vriendjes heeft nu gewoon net wat meer voeten in aarde. Dus moeten we er thuis het beste van maken (en die puzzel hebben we nu echt wel gezien…). In comes Sonos: wie houdt er niet van een Disney film?! Das dus echt leuk voor klein en voor groot (we love Disney al even hard als die kleine met dank aan de altijd precies lollige grappen die alleen volwassenen snappen en waar Disney patent op lijkt te hebben).  Sonos snapt dat: de leading sound experience company (dat is natuurlijk geen term die wij zelf bedacht hebben maar het dekt zo lekker de lading so why change a winning team) speelt al lekker vroeg voor vroeg Sinterklaas en geeft zes maanden lang gratis Disney+ weg. Mits je de Arc (dat is een wil-je-hebben soundbar, zo’n lang ding om aan je tv te koppelen voor fantastisch geluid), Beam (een ding, een (compacte) soundbar om precies te zijn, om je muziek te streamen) of een in aanmerking komende speakerset koopt. Dat dan weer wel maar dat is, trust us, een verrijking van je huis. Met die gadgets geniet je nog meer van je home cinema-beleving. Moet je wel snel wezen want vanaf 31 oktober is het finito met deze geweldige deal!

Maak heerlijke popcorn personal style en geniet met je hele familie óf intiem van je private cinema met nu dus zes maanden gratis Disney+.

Sonos X Disney+

All dressed up and nowhere to go klonk in elk geval nog nooit zo goed.