Nederland, Amsterdam6 februari 2018, door Maartje

Soort van nieuw: BAUT Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 6 februari 2018, door Maartje

Soort van nieuw: BAUT Amsterdam

Nieuw? Nou ja, niet echt nieuw natuurlijk. Onlangs opende BAUT – voor de zesde keer op een nieuwe tijdelijke locatie – aan de Spaarndammerstraat. En het is er levendiger dan ooit. De smaken op je bord, de kleuren op de muren, de vibes van de verschillende ruimtes (het bed in het restaurant is een duidelijke 'steal' van restaurant Derrière in Parijs, maar een goede steal!), de avonden van de week. Een kleurrijke bombarie aan goodness. En het enthousiasme waarmee dat opgezet is, werkt aanstekelijk.

 

 

 

 

 

Baut Spaarndammerstraat

Baut Spaarndammerstraat

Barts-Boekje- baut amsterdam 5Moeten we nog iets vertellen over het eten van BAUT? De kaart is – op z’n BAUT’s – een feest aan keuzes van kleine gerechtjes. Twee à drie gerechtjes per persoon. Vier als je trek wat groter is of kiezen niet je sterkste kant. Want al heb je de keuze van meerdere gerechten, nog is kiezen een opgave. Wanneer je dan met redelijk wat FOMO een keuze hebt weten te maken, krijg je niet zomaar een basic mix van de ingrediënten die je op de kaart ziet. Voor je verschijnen kleine kunstwerkjes van gerechtjes met een mix aan pure smaken en curieuze texturen. Waar je niet niét over kunt praten met je tafelpartner(s). Of met het personeel die al die details op je bord bezield aan je komen uitleggen. Waarom het ei op 62 graden gekookt is en welke laag van smaakvolle mousse er op of onder je gerecht verschenen is. Gezellig hoor, schuif lekker een stoel aan.

Baut 1

Enfin, als je het eten dan gehad hebt en na een poosje binnen te zitten eindelijk alle details van het bonte interieur je brein hebben bereikt, dan is er nog een “geheime” verdieping. Ok vooruit, geheim is ‘ie niet. Maar zo voelt het wel. Saloondeurtjes door, langs de toiletten, geheime gouden deur open, trap omhoog. En daar blinkt een nieuwe etage – met een hoog Alice in Wonderland gehalte – die klaar is voor nieuwe BAUT avonturen. Waar ze eerst een rondreizend restaurant circus waren, gaat de agenda nu ook open voor cultureel vermaak.

Barts-Boekje- baut amsterdam 2

Deze avonden worden ingevuld door Amsterdamse creatieven en mensen uit de buurt. Uiteenlopend van klaverjasavonden voor Spaarndammers tot livemuziek en talks. Zo is de woensdagclub een tweewekelijkse open tafel waar je met bekenden en onbekenden aanschuift om ideeën uit te wisselen. En tijdens FuckUp Nights vertellen Amsterdamse entrepreneurs en stage hun persoonlijke of zakelijke mislukkingen. En livemuziek dus. Het beloven avonden vol gezelligheid, levenslessen en inspiratie te worden.

Baut 3

Kortom, BAUT is weer nog leuker terug dan ze al waren. En we verwachten dat het eten blijft zoals we van ze gewend zijn, het enthousiasme ervan af blijft spatten, de BovenBAUTse avonden inspirerend en zo nu en dan hysterisch worden. En wie weet gaat deze locatie wel een blijvertje zijn.

BAUT, Spaarndammerstraat 460 Amsterdam