9 augustus 2020, door Michel + Renske

Sprookjeswonderland Enkhuizen

9 augustus 2020, door Michel + Renske

Sprookjeswonderland Enkhuizen

We staan er wat sceptisch in, die attractieparken voor de mini. Eerlijk is eerlijk. Maar toch mag deze op het winnaarslijstje. Waarom? Ten eerste omdat Sprookjeswonderland Enkhuizen allesbehalve hysterisch is, maar juist leuk kleinschalig opgezet. Daarnaast is het ook een klein feestje voor ouders want er is enorm veel dat de kleintjes zelf kunnen doen. Je hoeft dus niet mee met elke activiteit (mag wel natuurlijk). Een entreekaartje is opvallend betaalbaar en je parkeert hier gratis. Dat is bij de grotere parken wel anders.

Sprookjesland Enkhuizen

Sprookjesland Enkhuizen

Enkhuizen is de plaats waarop genavigeerd mag worden, een klein uurtje vanaf Amsterdam. Deze zomer koop je je ticket vooraf online zodat je zeker bent van een tijdslot (van aankomst – je mag zo lang blijven als je zelf wilt) op een bepaalde dag. Kleine insiders tip; drink je koffie thuis of ergens onderweg want in het Sprookjeswonderland serveren ze niet een al te best bakkie (oeh wat zijn we verwend). Wij hadden de informatie ook liever eerder gehad 😉

Bij aankomst raak je meteen een betoverd: een mooi binnenplaatsje met oudhollandse huisjes. Pak er een plattegrond bij als je alle activiteiten af wilt vinken of begin gewoon lekker met struinen. Er zijn de leukste lieveheersbeestjes (wie heeft nog een foto uit oude doos liggen?) die over een waterbaan gaan. Kunnen ze zelf in, het enige dat je hoeft te doen is wuiven vanaf de zijlijn. En auto’s waar de kleintjes ‘echt’ in kunnen sturen en rijden. Honderd rondjes achter elkaar.

Je kunt ook een rondje sprookjesbos doen. Geen afgebladderde verf of gedateerde taferelen, maar mooie sprookjeshuizen die elk een eigen verhaal vertellen. De kids worden meegenomen in ieder sprookje. Los van bovenstaand spektakel is er een heerlijke grote speeltuin en zelfs een kinderboerderij. De dag kom je hier dus wel door; een prima activiteit voor een zonnige vakantiedag.

Sprookjeswonderland Enkhuizen