Nederland, Amsterdam16 oktober 2023, door Michel + Renske

Restaurant Stacks Diner: American homestyle cooking in Amsterdam-West

Nederland, Amsterdam, 16 oktober 2023, door Michel + Renske

Restaurant Stacks Diner: American homestyle cooking in Amsterdam-West

Om eerlijk te zijn laat een 'American Diner' nou niet meteen onze hartjes sneller kloppen, maar we hoorden zoveel goede verhalen over restaurant Stacks Diner dat we het toch een kans wilde geven. Dat stelde zeker niet teleur. Steengoede no-nonsense gerechten uit de Amerikaanse keuken.

Stacks Diner

Stacks Diner

Zelf schrijven ze al op hun website ‘writing a new chapter for what a diner can be‘, en je kunt inderdaad al je vooroordelen (die je waarschijnlijk voornamelijk uit Amerikaanse series en films haalt) overboord gooien. Wat wel terug te vinden is bij Stacks is het typische American Diner interieur, maar dan wel gegoten in een 2023 sausje – en dat is zeker niet verkeerd. Als je het ons vraagt is aanschuiven op de krukken aan de bar je allerbeste keuze.

 

Maar je schuift hier dus niet aan voor unlimited refill filter coffee, wafels of een milkshake. Nee, hier schuif je aan voor Amerikaans getinte gerechten, gemaakt van ingrediënten uit Noord- en Centraal-Europa. OK, wat krijg je dan precies? Nou denk bijvoorbeeld aan Dry Aged Steak (de beste uit de stad mogen we misschien wel zeggen?) met Chimchurri, een gegrilde Caeser Salad, huisgemaakt brood (met de keuze uit Cornbread, Potato Bread of Biscuit) of een van de burgers (door hen overigens sandwiches genoemd) met gefrituurde kip, vis of ei & kaas. Eigenlijk dus voor ieder wat wils. Perfect voor een snellere hap of juist een uitgebreide avond. Vergeet voordat je weggaat niet de Fudge Sundae met Peanuts te bestellen, die wil je zeker niet missen.