Nederland, Den Haag28 december 2020, door Stephanie Zee

Stadsvilla Mozaic, Den Haag

Nederland, Den Haag, 28 december 2020, door Stephanie Zee

Stadsvilla Mozaic, Den Haag

Yesss, we mogen onszelf weer een nachtje vertroetelen in één van de gezelligste plaatsen van ons land; oh, oh, Den Haag! Met open armen worden we ontvangen door de enthousiaste staf van Stadsvilla Mozaic. Nou, da’s boffen want dan heb je er zelf meteen extra veel zin in natuurlijk! Na een korte toelichting over de verschillende Haagse thema’s die in de kamers terug te zien zijn, worden we helemaal blij van de knappe stulpjes; een heerlijk uitnodigend bed in warme kleuren opgemaakt en een glas bubbels om de avond mee te beginnen. Het ontbreekt hier in de villa aan geen enkel detail… Je hebt weleens van die plekken waar je je écht meteen welkom voelt, toch? Nou, noteer deze maar op de lijst van “we-need-a-cozy-break” wanneer je jezelf wil verwennen komende maanden.

Stadsvilla Mozaic

Stadsvilla Mozaic

Beneden in de lounge wordt vervolgens een glas rood soldaat gemaakt, al bladerend door dikke historie boeken over de stad en wat meer simpelere kost, terwijl we ons verheugen op het diner. Dit kan beneden geserveerd worden – wij hadden 5 gangen besteld bij een restaurant in de buurt – maar eten in de kamer is ook mogelijk en dus nemen we knus plaats aan onze mooie gedekte tafel. De lieve dames en heren van dit boetiek hotel serveren ons van alles lekkers. Smullen geblazen; het gevoel van thuis maar dan zónder rondslingerende was en mét lavendel bruisballen (ja, die bestaan nog en het is genieten met een grote G).

 

We doen alsof we nóg langer willen tafelen, maar gooien na een tweede-fles-rode-wijn-in-bad al snel de voetjes omhoog. Dit bed is al de hele avond met ons aan het flirten. Het toetje wordt dan ook met veel liefde gegeten terwijl we een oude klassieker op de buis kijken. En ohhhhh we hebben zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd dat we er even helemaal uit waren en in de watten werden gelegd. Niets is minder waar gelukkig en na een uitgebreid ontbijt keren we opgeladen & uitgerust terug naar het thuisfront. 

Stadsvilla Mozaic