Spanje, Costa Blanca10 februari 2020, door Maartje

Ons favoriete Adres aan de Costa Blanca moet strandtent Cala Clemence del Portichol zijn

Spanje, Costa Blanca, 10 februari 2020, door Maartje

Ons favoriete Adres aan de Costa Blanca moet strandtent Cala Clemence del Portichol zijn

Net als het plaatsje Cabo de Gata in de Spaanse provincie Almería (daar vertellen we je hier over) is deze Spaanse vakantiehoek nog redelijk onbekend (en onbemind) bij het gros van de Nederlandse vakantiegangers, al komen er ieder jaar steeds meer mensen die de rustige provincie ontdekken en weten te waarderen. Toch zijn er nog steeds adressen die écht bijna niemand (nog) lijkt te kennen, zoals de relatief nieuwe en o zo aantrekkelijk strandtent die aan de baai van Cala Clémence staat.

Cala Clemence del Portichol

Cala Clemence del Portichol

Een idyllisch landschap in een charmante baai, omringd door wilde vegetatie en transparant turquoise water. Een spectaculaire plek, perfect voor een huwelijk, en zo begon het ook: Cala Clémence werd geclaimed en al snel wisten de Spanjaarden dat je hier moest zijn voor het mooiste feest van je leven. Al mag je tegenwoordig tijdens het hoogseizoen dus ook ‘gewoon’ aanschuiven. Dat wordt echter verdomd slecht gecommuniceerd op de website en de facebookpagina van het restaurant. Zonde, maar het helpt wel: ondanks dat het in het hoogseizoen koppenlopen is, zijn het wel nog steeds voornamelijk Spaanse koppen, en die kunnen we hebben.

Het eten is heerlijk: typisch Spaans en prettig ongecompliceerd. Let wel: veganisten kunnen beter een ander plekje zoeken – daar snapt het personeel geen snars van en geen haar op hun hoofd die er aan denkt om een lekker vegan hapje te bereiden. Voor iedereen die wel vlees en zuivelproducten eet: je kunt bij Cala Clémence de hele dag terecht, van het ontbijt tot aan het diner. Twijfel je toch of ze open zijn, of net toevallig en feestje hebben (zou zomaar kunnen namelijk), bel dan vooral even voordat je gaat rijden.

Wel zo handig: hier lees je al onze Costa Blanca tips