29 juni 2017, door Maartje

Studio Perspective

29 juni 2017, door Maartje

Studio Perspective

Zullen we eventjes, heel eventjes een gepaste stilte inlassen voor het te leuke, duurzame en bovendien Nederlandse Studio Perspective?

Want als we je aandacht hebben, dan lichten we dat te leuke, duurzame en bovendien Nederlandse Studio Perspective graag even toe. Studio Perspective is van Annet. Annet Mulder. En Annet Mulder werkte jarenlang als TV-maker tot het tijd werd voor iets anders. Dat anders werd Studio Perspective, een website waarop ze social design verkoopt. Een term die wij ook nog niet kenden, maar die, als je er even over nadenkt, perfect sense maakt: design dat op een social verantwoorde manier tot stand is gekomen. Studio Perspective verkoopt op die manier alleen ontwerpen van eigen bodem (laat Dutch Design nu booming zijn), vaak vanuit een samenwerking tussen een Nederlandse ontwerper en een sociale werkplaats of sociale firma. Het zijn hoogwaardige producten, gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Zoals Annet zelf schreef (en we kunnen het niet beter verwoorden): "Deze manier van werken levert een win-winsituatie op voor alle partijen: de designer kan lokaal én sociaal produceren en de sociale werkplaats krijgt meer (commerciële) orders binnen (dit is door veranderde wetgeving heel hard nodig!). Mensen met een verminderd arbeidsvermogen doen meer werkervaring op waardoor hun kansen op een baan bij een reguliere werkgever toenemen. Sommige ontwerpers werken met afval en geven dit dmv upcycling een nieuwe functie". Win-win-win-win.

Barts-Boekje-studio perspective 2

Doordat er niet met voorraden gewerkt wordt, wordt er bij elke verkoop direct werk gecreëerd en doen mensen met een verminderd arbeidsvermogen werkervaring op. Elke aankoop heeft dus letterlijk en direct impact.

Last maar zeker not least: de producten zijn werkelijk te gek. Om maar even twee van onze favorieten uit te lichten: The Swing Swing is een houten schommel van Rescued en is het ultieme voorbeeld van upcycling. Het is een kinderschommel gemaakt van gerycled touw met een houten zit die weer gemaakt is van gebruikt steigerhout. Origineel en met iets meer dan 30 euro een perfect cadeau als je het ons vraagt.

Misschien een tikkie te duur om cadeau te doen (of je moet iemand heel lief vinden) maar evengoed prachtig, is De Beach Rocker: de welbekende en nimmer saaie iconische strandstoel in combinatie met het comfort en de beleving van een schommelstoel. Briljant! De strandstoel werd ontworpen door Erik Stehmann (stoel) en Raw Color (stof) is gemaakt van beukenhout uit Nederlandse bossen (lichtgewicht!) en katoen en de print verwijst op een subtiele manier naar de horizon. O, en nu we toch buiten zijn: check ook die patio-set. Zo mooi. Studio Perspective