7 juni 2021, door Maartje

In de categorie Barts Baby: #stylethebump

7 juni 2021, door Maartje

In de categorie Barts Baby: #stylethebump

Eerlijk? Ik heb het nog nooit zo relaxed en leuk gevonden om mezelf aan te kleden sinds ik zwanger ben. Oke, niet 'sinds': op het begin was het natuurlijk allemaal nog zo net-niet allemaal, maar sinds de buik een BUIK is... No problemo. Agreed: veel zwangerschapskleding is nog steeds om te huilen maar mán, wat is er ook een hoop leuks te scoren, leuks voor de zwangere maanden maar zeker ook leuks dat je daarna nog steeds prima aan kunt. Meer dan prima zelfs. Een lijstje lievelingslabels. En nee, in principe geen zwangerschapskleding want veel (veel) liever shop je lekker kleding die je ook na dat de baby er is leuk is.

Tips & tricks

Tips & tricks

Leggings met wijde pijpen, (mannen) T-shirts, colberts, wijde truien (mits winter) en A-lijn jurkjes en dito lange jurken – kind kan de was doen. O, en, als je je er happy in voelt: een jumpsuit/ broekpak. Ben ik persoonlijk niet uit te meppen en de complimenten zijn legio. En duik vooral in zijn kledingkast, als er een ‘hij’ in het spel is.

Ook belangrijk: accessoires! Als er een moment is dat je schaamteloos kunt investeren in nieuwe schoenen en (hand)tassen, dan is het NU. Schaamteloos. Go!

beeld links Stieglitz, beeld rechts And Other Stories

Lievelingslabels (een lijstje dat blijft groeien, net als die lijst, dus kom nog een keer terug)

Lievelingslabels (een lijstje dat blijft groeien, net als die lijst, dus kom nog een keer terug)

Voor iedereen die, net als ik, nogal van de hippie-eske look houdt (maar niet té): Free People. Altijd. En perfect voor een zwangere buik. De jurk hiernaast op de foto is een klassiekertje en is er in veel verschillende smaken en komt altijd weer terug. Wel een kanttekening: ga bij Free People niet voor de voordelige items; soms is de kwaliteit dan best wel om te huilen. Nog twee tips hier, naast álle lange, flowy jurken: er zijn een paar hele goede flares (leggings dus) die lekker hoog zijn en je dus over je buik kunt trekken (ook hier: ga niet voor die goedkope exemplaren – goedkoop is echt duurkoop) én ze hebben hele goede lange tuniek-achtige blouses. Die zijn echt top en ook leuk met een kort broekje. Laatste punt: shop online. Veel leuker dan in de winkel (Amsterdam, 9 Straatjes).

Over korte broekjes gesproken: Khasto (Prinsengracht Amsterdam) heeft een aantal hele leuke (echt heel leuk) easy peasy shorts die ze als pyjama broekjes verkopen maar die echt heel leuk zijn met een hemdje op warme dagen (ik draag er het liefst een wijde top op, bijvoorbeeld die nieuwe wijde tops van Love Stories)

Een beetje een inkoppertje maar de jumpsuit van Palaver die je hiernaast ziet, is écht heel fijn en blijft prachtig. Rekt mega mee dus helemaal top voor alle stadia van je zwangerschap.

Goed nieuws: van 1-4 juli 2021 krijgt de online shop Palaver hun eerste pop up shop! En ook nog eens op een toplocatie: in The Playing Circle aan de Vijzelstraat in hartje  Amsterdam.

Sezane heeft een ‘9 month is Sezane’ afdeling maar eigenlijk is de hele collectie top. Lange en korte jurken vooral (de blouses en hemdjes zijn eigenlijk – helaas – altijd te kort).

Voor leggings, elke dag 9 maanden lang: Stieglitz. Spaar ze allemaal. Zit heerlijk, staat knap, niks meer aan doen.

Lang niet alles is geschikt hoor: de meiden van Mochi houden namelijk ook van een lekker bloot middenrif op z’n tijd (leuk maar not for me) maaarrrr er zijn ook echt verrukkelijke lange en half lange jurken die wijd zijn en je (hallo koord of riem) zo kunt stylen als je wil. Plus: KLEUR! Eindelijk. O, en dan gooi je along the way meteen die echt om te smullen babysetjes in je winkelmandje. Check ook even de winkel aan de Utrechtsestraat in Amsterdam: daar word je top geholpen en er is meer te shoppen dan je in eerste instantie denkt (vraag dus even!). Enne, duik dan ook even bij de buren van WolfWare naar binnen voor hele goede lange shirts.

Devotion via Suite Seven Suite is best for summer. Al een poosje is Devotion een must go label zodra de zon zich laat zien en het Nederlandse Suite Seven Suite heeft de grootste collectie die het snelst op je deurmat ligt.

Atelier Felie is een Nederlands label dat jurken enkel en alleen op aanvraag maakt. Beetje extra stof voor die buik? Een beetje langer of juist korter? Consider it done!

Check meteen dit lijstje met duurzame Nederlandse merken!

Over lijstjes gesproken: nothing beats een goede vintage top of jurk. Check hier onze waslijst aan tips (en lekker te shoppen vanaf de bank).

Is winter coming? Waistcoat it is!

Beeld links Devotion via Suite Seven Suite, beeld rechts Zazi Vintage (beeeeeldschoon maar duur)