27 februari 2021, door Nina van Hilst

De mooiste handgemaakte en vintage waistcoats

27 februari 2021, door Nina van Hilst

De mooiste handgemaakte en vintage waistcoats

In ons wisselvallige klimaat is dé kledingles: laagjes. En wat is er praktischer dan een fijne bodywarmer? Dat een waistcoat ook nog erg gezellig staat, nemen we maar op de koop toe. We zijn de beroerdste niet. Daarom: de mooiste handgemaakte en vintage bodywarmers vind je hier.

Joya’s Vida

Joya’s Vida

Een van de gezellige vintage Insta-webshops die we graag volgen is Joya’s Vida. En deze kleurrijke dame heeft regelmatig mooie waistcoats in haar selectie. Van dunne geborduurde bodywarmers tot warme sheepskin gevallen. Met bloemen, borduursels, India vibes en lekker veel kleur. Je koopt de parels van Joya via haar Instagram stories.

Joya’s Vida

ID Store x CÉ

ID Store x CÉ

De Haarlemse leukerds van ID Store vroegen de dames – aan de overkant van de straat – van winkel en atelier om een bodywarmer te maken. Het werd een toffe teddy bodywarmer met colour blocks in in crème, lever en groen. En zó ontzettend zacht! Als special maakten ze een versie met Yin Yang teken. Beide even leuk en beide even zacht.

ID Store

Zazi Vintage

Zazi Vintage

Dream a little dream… Dat is wel het gevoel bij alles van Zazi Vintage. Na de magische ikat jurken en de prachtige geborduurde Suzani jassen, zijn er nu ook meer Suzani bodywarmers verkrijgbaar. Zazi produceert volledig ethisch verantwoord, empowered de vrouwelijke makers, houdt origineel vakmanschap in stand en werkt met preloved materialen. En heb je eenmaal een Zazi droom werkelijkheid kunnen maken dan draag je deze natuurlijk je hele leven lang met liefde en trots.

Zazi Vintage

Wear to Wander

Wear to Wander

Met vintage vibes maar toch echt helemaal nieuw zijn er de bodywarmers van Wear to Wander. Ze worden met de hand gemaakt van een vegan suede met een katoenen fluffy binnenkant. Lekker warm en lekker zacht dus. Fijn afgewerkt met een geborduurd biesje voor die vintage touch en tadaa! Ook deze waistcoats koop je via Instagram.

Wear to Wander