Italie, Sardinië16 februari 2021, door Maartje

Su Ferreri – van cacacoceremonie tot kimchicursus tot yogaretreat in Sardinië

Italie, Sardinië, 16 februari 2021, door Maartje

Su Ferreri – van cacacoceremonie tot kimchicursus tot yogaretreat in Sardinië

Wie droomde er vroeger (of nu nog steeds) niet van? Een knappe Italiaan ontmoeten en een eigen B&B beginnen onder de warme zon. De Nederlandse Sandra overkwam het. Ze werd verliefd en vertrok naar haar geliefde op Sardinië. Samen toverden ze zijn vervallen familiehuis om tot een fijn verblijf. Nu ging dat in je dromen natuurlijk allemaal heel easy. In werkelijkheid heeft het eigenhandig bouwen aan een bed & breakfast wat zweet, spierpijn en gebeuk gekost. Maar goed, dan heb je ook iets. Dan heb je Su Ferreri.

Een ontspannen oord in het midden van het wilde Sardinië in dit geval. Een traditionele plek met een moestuin, drie honden en twee ezels (jaaa, knuffelen mag!). Su Ferreri staat midden op Sardinië wat perfect is voor dagtripjes naar elke uithoek van het eiland. Dichterbij kun je van het lokale écht Italiaanse dorpje Sorradille genieten, de dichtbij zijnde bossen verkennen of het verkoelende meer inplonzen. O, vergeet de wijngaarden en de olijfboombossen ook niet voor dat multo Italiaanse gevoel. En als je dan klaar bent met al die drukte en je wilt weer even zen, dan kan dat bij Su Ferreri als geen ander. Ze geven yoga retreats en besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling.

Als je naast het yoga-en en cacaoceremonies ook af en toe nog wel eens wat anders wilt doen, dan geeft Su Ferreri ontzettend fijne kookworkshops. Denk aan een  food for the mind, food for the body vibe, en dat klinkt echt heel leuk. Je leert te fermenteren (want hoe maak je nu precies kombucha? Of kimchi?), je gaat op pad door de Sardiniche natuur en foerageert zo je avondmaal bij elkaar. Vegan kaas maken is na deze cursus een eitje en dat is handig, want die kun je dan weer op je zelfgevouwen pizza strooien. Als je helemaal uitgekookt en  geworkshopt bent, dan hoef je echt de keuken niet meer in. De mensen van Su Fererri flansen met alle liefde zo een gebalanceerde en heerlijke vegetarische maaltijd voor je in elkaar.

Helemaal toe aan een cacaoceremonie, yoga, heerlijk eten en dat allemaal middenin de prachtige natuur van Sardinië, dan kun je hier mooi boeken.