Nederland, Rotterdam16 september 2017, door Maartje

SUE Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 16 september 2017, door Maartje

SUE Rotterdam

Misschien ben je ze weleens tegen gekomen, de vierkant gebakjes – lees: kunstwerkjes – van Kim Sue. Glutenvrije taartjes in oneindig verschillende smaken, en ook nog eens suiker- en lactose-vrij. Hartstikke raw en vegan. Gebakjes zonder suiker, horen we je denken, is dat dan lekker? JA! Van Snickers-smaak tot salted caramel, key lime of lavendel limoen: Sue weet zonder suiker alsnog een zoete treat te maken.

Kim Sue’s eigen favoriet? De tiramiSUE. Vinden we leuk én hebben we geproefd. Man, man, man, tiramisusmaak on point. Bizar hoe dat kan zonder suiker, wil je meemaken. Kim Sue begon ooit in haar eigen keuken te bakken op zoek naar gezonde alternatieven om te snoepen. Inmiddels is haar concept uitgegroeid tot een grote eigen zaak die ze runt met haar vriend Der en sinds kort mega schattige baby (oke, die 'runt' niet zoveel, behalve het huishouden van Kim en Der misschien). Doet ze gewoon, een nieuwe zaak én een kleintje. Powervrouw die Kim. Alle vierkante bites worden met de hand gemaakt en vind je in meer dan 50 horeca gelegenheden door het hele land, maar ook in de vernieuwde SUE store, aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam. Fris en wit ingericht, met roze tegeltjes op de muur, gotta love it. En ruim terras voor de deur, ook niet onbelangrijk.

SUE menu

Maar. Hold that thought. Want er is meer. Bij SUE niet alleen koffie met gezond gebak: je kunt er ook uitgebreid – en uiteraard gezond – ontbijten, lunchen en/of borrelen. Dat doe je ’s ochtends bijvoorbeeld met blueberry & bacon (vegan bacon! It’s a thing) pancakes of scrambled eggs van tofu en champignons. ’s Middags met courgetti (een soort pasta maar dan van courgette met pesto, olijven en zongedroogde tomaat) of spring rolls vol gezonds met een lekker pindasausje. Of een serieuze SUE burger van portobello met toevoegingen naar keuze. Borrelen kan je met allerlei spannende sapjes en limonades (“helden pause”, oftewel ontspanningslimo, of “nix kix” met perzik, vanille en chili). Met een borrel platter van bananenchips, groenten met dip, edamame en meer ernaast. Of een (ginger) biertje, wijntje of prosecco met vegan cheese platter. Ook niet verkeerd.

Wij zijn fan, maar dat had je vast al door. We zien je daar! SUE.

♥  Marloes