25 januari 2018, door Maartje

Sunny’s Breakfast Bar

25 januari 2018, door Maartje

Sunny’s Breakfast Bar

Soms heb je van die concepten waar echt alles aan klopt en je instantly verliefd op bent. Vandaag opende er zo’n concept. Sunny’s Breakfast Bar is een pop-up all day smoothie bowl bar in de Amsterdamse Pijp. En dat ze maar 3 weken open zijn is dan ook echt het enige dat er jammer is.

Barts-Boekje- sunny's 23

Sunny’s is een samenwerking tussen Zonnatura – van de biologische voedingsmiddelen – en Nina Pierson a.k.a. Miss SLA en Bedrock. De twee samen (with a little help from their friends) hebben als doel iedereen aan de gezonde ontbijtjes te krijgen (mocht je de hilarische reclame met Rico Verhoeven nog niet gezien hebben, check die dan zeker even). Sunny’s serveert om die reden de hele dag gezonde, natuurlijke, biologische smoothie bowls – of muesli bowls zoals ze het zelf noemen – vanuit het plaatje van een pop-up bar in de Pijp.

Barts-Boekje- Sunny's 1

Zonnatura en Nina bedachten het concept, de recepten werden gemaakt door Ninour en Beetroot, het artwork komt van The Phoney Club en Nicole Huisman mocht zich met het heerlijke interieur bemoeien. Een fijn team van creatieve breinen die samen een plaatje van een pop-up bar op touw hebben weten te zetten. Hier lusten we wel meer van! Net als van de bowls. Tweekleurige fruit en groente bowls die rijkelijk afgetopt worden met troep-vrije muesli’s, bessen, zaden en noten. Het resultaat is een bowl die zo uit Bali – of Instagram - lijkt te zijn overgevlogen. We noemen er wat van het menu; nutty avocado, crunchy papaya, chocolate protein en de ‘stel zelf samen’. Ze kosten €7,50 en er is ook een baby size bowl voor €3,50.

Barts-Boekje- sunnys 3

Om het nog mooier te maken – kan dat? – wordt 100% van de winst gedoneerd aan het groene woestijn bomenplantproject van Partners Pays-Dogon. Door het planten van bomen in het gebied in Mali wordt het oprukken van de woestijn tegen gegaan, schaduw geleverd, de landbouwmogelijkheden verbeterd en de bevolking hiermee enorm geholpen. Dus hoe meer bowls we komen eten, hoe meer bomen er kunnen worden geplant. En wie weet blijven ze bij heel groot succes wel langer dan 3 weken open. Let’s go (again)!

Sunny’s, Eerste Sweelinckstraat 20, Amsterdam.