15 april 2024, door Teun Tielen

Super Chill: voor relaxte en frisse koppies (ontspanning voor kids via een app)

15 april 2024, door Teun Tielen

Super Chill: voor relaxte en frisse koppies (ontspanning voor kids via een app)

Soms wordt het je allemaal even teveel. Het welbekende 'Nu Even Niet!'. En nee, heus niet alleen volwassenen hebben hier soms last van; ook kinderen. Stichting Super Chill ziet dit, onderschrijft dit, en hoopt de komende drie jaar tien miljoen kinderen in Europa gewoon wat chiller te maken. Daarom ontwikkelden ze een app die kinderen helpt om de superkrachten in hun eigen koppie te ontdekken. En te gebruiken.

Super Chill

Super Chill

Jong geleerd is oud gedaan. Zeg eens eerlijk, hoe vaak voel jij je nou echt super chill? Best een confronterende vraag, niet? De Super Chill app is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar, maar als ouder profiteer je gewoon mee. Een ontspannen kind is nou eenmaal een stuk relaxter dan een gestreste stuiterbal. In de app vind je allerlei bewegings- en kalmeringsoefeningen en handige trucjes om prikkels en emoties beter te reguleren. Allemaal eenvoudig en zonder poespas, voor je het weet is het doen van de oefeningen net zo normaal als het lezen van een boekje. Even rekken en strekken, een ontspannings- of drukpunt oefening… Het is echt niet nodig om uren op een matje te liggen. Oh ja, de app is helemaal gratis. Inderdaad, ook dat is super chill.

Eerlijk is eerlijk: die kids van rond de 6, 7 jaar… Het ís gewoon af en toe heel pittig. Maar besef je dat dit niet alleen voor jullie het geval is: Die mini-mensen kiezen er zelf ook niet voor om zich zo te voelen. Vaak willen ze wel anders, rustiger, maar lukt het gewoon niet. Weten ze niet hoe. En besef óók dat zo’n leuke, gevulde dag voor jou al heftig is; voor die kleine telt dat dubbel. De mensen die de Super Chill app ontwikkelden, hielden ook daar rekening mee. Ze geven handvatten en behapbare routine-activiteiten die je kunt doen als je samen thuiskomt na alweer zo’n gesjeesde dag. In de app ontdek je kleine Super Chill ritueeltjes die het hoofd frisser en rustiger maken. Elke oefening is als een geheime sleutel naar super powers, want het is super cool om Super Chill te zijn. Klaar om te ontdekken hoe je met een paar simpele ritueeltjes elke situatie de baas wordt?

Download de Super Chill hier