11 juli 2023, door Ad Vertorial

Sustainable by Montèl: zo’n bank wil je wel

11 juli 2023, door Ad Vertorial

Sustainable by Montèl: zo’n bank wil je wel

Een bank is één van de dingen die echt niet kan ontbreken in je interieur. Behalve wanneer je graag op de grond zit, maar dat heeft in ieder geval niet onze voorkeur. Wat wél onze voorkeur heeft is investeren in een exemplaar dat lekker zit, jarenlang meegaat en er knap uitziet. Als ie dan ook nog een beetje duurzaam is geproduceerd, is dat helemaal mooi meegenomen. Bij Montèl snappen ze dit alles wel. De Nederlandse zitspecialist besteedt steeds meer aandacht aan duurzaamheid en lanceerde onlangs de Sustainable by Montèl collectie.

Sustainable by Montèl

Sustainable by Montèl

Anno 2023 kun je als bedrijf eigenlijk niet anders dan aandacht besteden aan duurzaamheid; dat is ook Montèl niet ontgaan. Met de Montèl Futura bank uit de Sustainable by Montèl collectie zetten ze de eerste stappen richting duurzaamheid. Om de impact op het milieu te verkleinen hebben ze bij het ontwikkelen van de collectie rekening gehouden met de arbeidsomstandigheden van de makers (die verdienen het ook om na een werkdag op de bank te ploffen) en de materiaalkeuze. Vergeleken met het productieproces van eerdere collecties werd er dit keer veel minder water en energie verbruikt, met een verminderde CO2 uitstoot als gevolg. In de stoffen zit onder andere gerecycled plastic verwerkt en de vulling van de meubels bevat geen schadelijke stoffen.

Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat

Bij Montèl heb je de mogelijkheid om je eigen bank samen te stellen. Dat begint bij de opstelling. Recht, met hoek (wees gewaarschuwd, dit wordt de meest gewilde plek op de bank) of met chaise longue-gedeelte, het kan allemaal. Niet alleen het oog, ook menige kont wordt gelukkig van deze banken en fauteuils. Die derriere zit namelijk lekker zacht op knappe bekleding met een fluweelachtige look, een subtiel two-tone effect of een bouclé-achtige afwerking. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos, dus ga vooral even langs de winkel als je wel wat advies kunt gebruiken. Daar hoef je waarschijnlijk niet ver voor te gaan, er zijn maar liefst 35 vestigingen in Nederland. En ook goed om te weten, de prijs is er eentje waar je blij van wordt.

Sustainable by Montèl