12 mei 2018, door Toine Legters

Taste of Amsterdam 1 – 3 juni

12 mei 2018, door Toine Legters

Taste of Amsterdam 1 – 3 juni

Nu de Rollende Keukens hun rollende ding weer gedaan hebben, betekent dat vooral: we want more! Food festivals van het betere soort graag. Zoals Taste of Amsterdam, het upscale food festival waar aan de beste restaurant van Amsterdam deelnemen. Voor de tiende keer dit jaar (!) zal Taste of Amsterdam het Amstelpark omtoveren tot een groot restaurantfestival in het eerste weekend van juni (1 tot en met 3 juni that is). Van BAUT tot De Kruidfabriek by Lute, van Ciel Bleu tot Taiko en van Pesca tot Ron Gastrobar Indonesia. Zonder dollen. Al deze oude vrinden zijn van de partij, zoals we van ze gewend zijn, maar ook een aantal nieuwe maten gaan hun debuut maken. Denk aan Five Brothers Fat en Prinz Wolf. Holla!

Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam

Het mag helder zijn dat al deze grote chefs-namen vooral duidelijk maken dat er meer dan voldoende genoeg gehapt zal gaan worden. Maar uiteraard pakt Taste of Amsterdam nog verder uit: In NEFF Chef’s Theater zullen zo’n 40 bekende chefs verschillende challenges met elkaar aangaan.

In de NEFF Kookschool kunnen hobbychefs zelf aan de slag om hun kook-skills op een hoger plant te brengen, en in de Big Green Egg School leer je pas echt wat BBQ-en is. Daarnaast is er voor de mini’s ook een kooktheater waar ze verse ingrediënten leren kennen en ze een aantal simpele gerechtjes gaan bereiden. Jong geleerd is oud gedaan.

Daarnaast zijn er genoeg alcoholische versnaperingen. Uiteraard. Zowel te koop als bij wijnproeverijen van Eliza was here en Wijnkoperij Okhuysen (een begrip voor wie uit Haarlem en omstreken komt) en spirit masterclasses. Ook is er de speciale Champagne On the Rocks Experience van Veuve Cliqcuot en Moët & Chandon. Count us in. Is het nog te vroeg voor een glas van het een of ‘t ander, dan kun je terecht bij onder andere de koffieproeverij van Illy. Enough to do. 

De specifics:

Vrijdag 1 juni 2018           15:00 uur – 23:00 uur
Zaterdag 2 juni 2018        12:00 uur – 23:00 uur
Zondag 3 juni 2018          12:00 uur – 23:00 uur
Tickets voor Taste of Amsterdam zijn online te bestellen via www.tasteofamsterdam.com. Dagtickets kosten €12,- (inclusief boekingskosten). Een kaartje is geldig voor een van de drie dagen, op een dag naar keuze. Een Passe-partout a €17,50 geeft toegang tot alle dagen. 
Liefs, Bloeme

Van BAUT tot De Kruidfabriek by Lute, van Ciel Bleu tot Taiko en van Pesca tot Ron Gastrobar Indonesia. Zonder dollen. Al deze oude vrinden zijn van de partij, zoals we van ze gewend zijn, maar ook een aantal nieuwe maten gaan hun debuut maken. Denk aan Five Brothers Fat en Prinz Wolf. Holla!