Israël, Tel Aviv8 oktober 2022, door Gili Papier

Een midweek of lang weekend Tel Aviv: dit zijn hotels en hotspots voor op je lijstje

Israël, Tel Aviv, 8 oktober 2022, door Gili Papier

Een midweek of lang weekend Tel Aviv: dit zijn hotels en hotspots voor op je lijstje

Het is een stad waar je nooit genoeg van krijgt en die altijd blijft verrassen. Op de hoogte blijven van alle hotspots als je een flitsbezoek brengt aan The city that never sleeps? Geen probleem, we got you covered!

 

Van een hip easy going hotel dat als thuis voelt (Hotel Saul) tot aan een fancy schmansie top locatie waar je midden in het hart van de actie zit en toch geniet van een zen-moment door een yogalesje op het dak (The Vera hotel). Een selectie van vuige broodjes kebab tot aan mediterrane fusion die je bij Beit Kandinov geserveerd krijgt. Je kan en je wil alles beleven.

 

En ben je er maar kort? Hierbij in hapklare brokjes een aantal suggesties, die je in de stad met duizend mogelijkheden het liefst toch even aantikt.

En we hebben meer Tel Aviv goodness.

Hotel Saul

Hotel Saul

Hotel Saul voelt als thuiskomen.  Op 10 minuten lopen van het strand en om de hoek van de buzzing Carmel markt, vind je dit kleinschalige en smaakvolle hotel. Op de begane grond van het hotel zit de lobby, maar ook coffee bar Gili. Hier kan je terecht voor heerlijke koffie, zelfgemaakte granola en andere delicatessen die worden geleverd door Reviva and Celia, een van de beste bakkers van Tel Aviv.

De kamers zijn smaakvol, licht en modern ingericht en echt perfect voor een (mid)week Tel Aviv. Je kunt in de lounge op de 3e heel ontspannen borrelen en de bar is goed gevuld met complementary organische wijnen en Israëlische biertjes.
Na een zware dag slenteren door de straten kun je ook op het dakterras plaatsnemen en nog werken aan die extra tan of een summer body door een licht yogalesje. Inspiratie opdoen? Check het artwork van local design studio: Studio Gelada. Die iedere etage opvrolijkt met mooie prints. Saul organiseert ook architectonische rondleidingen door de stad (Unesco) en heeft de duurzaamheidsstempel green key ontvangen.
Vanuit het hotel loop je zo Sheinkin Street op, waar je allerlei hippe (vintage) winkels en heerlijke restaurants vindt. Met een elektrisch stepje ben je ook zo in Florentin of Jaffo. Ben je een coffee lover? Ga dan langs Caffe Tamati en geniet onder de beste 60’s muziek van je flat white. Lekkere trek? Koop dan een broodje kebab of kippendij bij het naastgelegen Jasmino, waar je aan de grill het lekkerste broodje met amba, tahini, shug (let op: is scherp) bestelt. Loopt het water je al in de mond..? In het Israëlisch zeggen ze: beteavon.

Coffee House Gili

Coffee House Gili

Kort maar krachtig, what’s not to like van Coffee House Gili (lees maar eens de naam van de auteur van dit bericht). Verse broodjes, granola en andere lokale delicatessen worden hier geserveerd. Men komt niet alleen vanuit het hotel om te genieten van een ontbijt, maar vanuit heel Tel Aviv komen ze hun favoriete caffe affoug (koffie verkeerd) en bagele eten bij Gili. Love, love, love it!

The Vera Hotel

The Vera Hotel

Wie vaker in TLV komt, weet dat Florentin een van de meest buzzing buurten van de stad is met overal kunstgalerieën en goede restaurants. Met het pas geopende Park HaMesila en Rotschild Boulevard letterlijk om de hoek, zit je op de triple-A locatie van The Vera écht front row.

Bij The Vera doen ze letterlijk álles lokaal. Van de zeep op je hotelkamer tot de kunst die overal in het hotel hangt: alles is gemaakt door mensen in en om de stad. Daarnaast steunt het hotel lokale wijnmakers en is het mogelijk om complementary Israëlische wijnen te proeven in de hotelbar. Wel zo lekker in een stad die (stiekem best wel) prijzig is. Het aanbod van Israëlische wijnen is overigens heel gevarieerd en super tasty.

Na wellicht iets te veel wijn is het ‘s ochtends heerlijk wakker worden met de dagelijkse yogasessies die op het dakterras worden gegeven. Het ontbijt is supervers en bestaat uit een perfecte combo van zoet (Europees) en hartig (typisch Israëlisch).

De hotelkamers vormen een prettig contrast met het drukke stadsleven: het ontwerp is minimalistisch en het beddengoed is van Egyptisch katoen, waar je het liefst de hele dag in wil snoozen. Al met al een heel prettig adres recht in het hart van de stad!

Beit Kandinov

Beit Kandinov

Een bezoek aan Tel Aviv kun je niet afsluiten zonder Jaffo (het oude havendeel met een sterke Arabische vibe) te bezoeken. Lastig kiezen waar je dan moet eten. No worries. Beit Kandinov got it all: van dumplings met aubergine in ricotta, gepofte aubergine van de grill met tomatensaus, tot aan de bekende friszure tomatensalade met fetacrumble. Afsluiten doe je met de lekkerste chocomousse ever. En ben je daarna nog niet moe, dan is de vibe hier zo leuk, dat je de kunst in de galerie kunt bekijken of een dansje kunt wagen aan de bar. Je voelt je echt eventjes in het hart van het Midden- Oosten.

Conclusie: Tel-Aviv is booming en blijft booming. Van simpel street food tot aan gastronomisch genieten. Alles kan hier op top niveau.

Dus no goodbye’s, maar see you soon in Ha Aretz.