Spanje, Ibiza15 mei 2021, door Maartje

Terra Masia Ibiza is de magie van Ibiza op zijn best

Spanje, Ibiza, 15 mei 2021, door Maartje

Terra Masia Ibiza is de magie van Ibiza op zijn best

Oke, Terra Masía Ibiza is niet helemaal nieuw maar sinds 1 juni 2018 organiseert de grootste organic farm van het Spaanse eiland wel voor het eerst af en toe diner-avonden die - zonder te overdrijven - schouderen aan perfectie. Bij de Ibiza 'incrowd' staat Terra Masía al decennia bekend om zijn duurzame manier van verbouwen. Het is het grootste fruit- en landbouwgebied van het eiland en de bevlogen club mensen die het eiland bestiert zet is vol bezieling in voor het behoud van het milieu door middel van ecologische landbouw. Het streven? Een voorbeeld te zijn voor de rest van de wereld.

 

Terras Maisa Ibiza

Terras Maisa Ibiza

Als je dan toch het goede voorbeeld wil geven, dan geldt je eigen landgoed natuurlijk als de allerbeste showcase. Zeker wanneer een en ander er zo geweldig uitziet als het geval bij Terra Masía. Het langgoed zelf is groot, het epicentrum waar je de winkel van de telers vind, klein en intiem. Precies zoals het moet: eenvoudige tafels met witte kleden dienen als counter waarop alle smakelijk ogende bio groente en fruit ligt uitgestald, er hangen rieten lampen te schommelen in een klein briesje en af en toe komt er een kip voorbij gescharreld. Perfectie.

Ook leuk, een beetje in dezelfde sfeer maar dan net even anders is La Huerta. Lees meer: Organic Farm Dinner @ La Huerta

De boerderij een beetje in het midden van het eiland, in de buurt van Santa Eularia, mocht je altijd al aandoen om even door de gaarden te struinen op zoek naar de mooiste (en lekkerste) groente, maar sinds kort zetten de mensen van Terra Masía Ibiza ook af en toe de tafels buiten. En die avonden moet je hebben. Want wanneer de verse vis gegrild wordt op de grote ronde barbecue (alles gewoon lekker in de open lucht te midden van alles en iedereen), er houten tafels met wit linnen en houten stoelen en banken met zwart-wit kussens weggezet worden en alles zachtjes verlicht wordt met kaarsen en slingerlampjes, dan komt de magie pas echt naar voren.

Ibiza verkennen? Overweeg eens om een eend te huren! Zo leuk (en helemaal in de magische bio-hippie stijl van het echte Ibiza). Lees hier hoe wij dat vonden: Ducks United 

Het zal geen verrassing zijn dat je hier eet wat er die dag op het menu staat. Dat wil je ook want wat de chefs van Terra Masía maken is zowel verrukkelijk, hartstikke gezond, beeldschoon en, o ja, lekker. Natuurlijk mag je aangeven of je vega(n) of niet eet maar verder laat je de hele boel lekker aan de Spanjaarden over.

Ga op tijd en verzamel eerst voor een drankje (en het betere rondkijken én shoppen) onder de luifels van het kleine hoofdgebouw. Drink alvast een bio-wijntje op de mooie avond die komen gaat. Lul wat met je mede lucky bastards. Schommel een stukje weg – omdat het kan. Have fun.

O, op de facebookpagina van Terra Masía Ibiza lees je wanneer het volgende farm to table dinner is.