Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 June 2019
  • 27-07-2018
  • Ibiza, Spanje

Strandhoppen met Ducks United op Ibiza

Strandhoppen met Ducks United op Ibiza

Ah, Ibiza, het Spaanse eiland waarover al zo veel gezegd en geschreven is. Ook op deze site. Want we komen er graag. En veel. Want verrassend genoeg valt er op het kleine hipp(i)e eiland altijd weer volop te ontdekken. Zoals van die kleine standen en baaitjes die de grote meute lekker niet weet te vinden bijvoorbeeld. Het liefst zoeken we die op ons dooie gemakje op. In deze eend bijvoorbeeld, van Ducks United.

Ducks United inderdaad, een club die authentieke 2CV's verhuurt op het eiland. Ideaal voor wie de echte charme van Ibiza wil ontdekken, trust me. Oldskool, en we houden van oldskool. Ducks United snapt dat en importeerde een aantal authentieke Citroen eendjes (de auto dus) naar Ibiza. Ze knapten ze op maar - en dat is belangrijk - veranderden niks aan de manier van rijden. Geen moderne foefjes en dat is wel zo leuk eerlijk gezegd.

Lees vooral ook deze even na: 10 x de mooiste relatief onontdekte stranden van Ibiza

Ducks United

Of ik het nou echt (echtechtecht) leuk vond? Rijden in zo'n onaangepaste oude eend? Eerlijk? Ja. Volmondig. Ik vond het fantastisch. Dan moet je vooral ook van me weten dat ik eigenlijk best wel een hekel aan autorijden heb. Ga veel liever met de trein. Ga ik met de auto, dan rijdt de man. Leuk 'detail': diezelfde man vond het dus helemaal niks, rijden in de eend. Want hij houdt van snel en soepel. Het was dus voor het eerst in onze zeventienjarige relatie dat niet hij maar ik (hahahaha) het hele eiland afreed. In die eens. Nogmaals: ik vond het geweldig.

En nee, bang voor panne was ik niet. Want ja, natuurlijk kreeg ik, onervaren als ik ben en alleen onderweg met een baby (manlief volgde pas later) panne. Hoefde ik alleen maar even mijn locatie te delen via whatsapp en een van de (Nederlandse) medewerkers kwam to the rescue. In een split second. Dat noem ik nou service.

Reden? Juist die compleet andere manier van rijden. Moet je je wel even bewust van zijn want snel over het eiland crossen is er even niet bij. Schakelen gaat met een pook zo lang als je benen, de remmen werken heeeeel traag, stuurbekrachtiging is er niet en harder dan 80 kun je niet. HEERLIJK. Hoe moet ik het uitleggen... Het is écht autorijden. Nadenken over je bewegingen en bezig zijn met de mobiel waar je in zit. En dat is leuk ja. Bovendien krijg je alleen maar leuke blikken, duimen omhoog, lieve mensen die je groeten en niemand, maar dan ook echt niemand, die je op de weg op loopt te jutten omdat je nu eenmaal echt niet sneller kan (of oke: wil). Dat kan een blinde zien.

Aanrader op Ibiza? Ja. Volmondig. Maar niet alleen op Ibiza: Ducks United zit ook op Mallorca en Curacao. Daarover gesproken: laten we nu een enorme lijst met het ultieme van Mallorca opgetikt hebben. In twee delen zelfs. Die lees je hier: The Ultimate Mallorca List deel 1 en The Ultimate Mallorca List deel 2. Daar kun je de auto's van Ducks United dus nog aan toevoegen.

"Daarover gesproken: laten we nu een enorme lijst met het ultieme van Mallorca opgetikt hebben. In twee delen zelfs. Die lees je hier: The Ultimate Mallorca List deel 1 en The Ultimate Mallorca List deel 2. Daar kun je de auto's van Ducks United dus nog aan toevoegen."

Gare du Nord

Mocht je nou nog geen genoeg van ze hebben, van de fijne mannen en vrouwen achter Ducks United, boek dan meteen een kamer bij ze! Dat kan namelijk. De luitjes runnen namelijk ook het té leuke Gare du Nord, B&B met restaurant. Dus alleen een tafeltjes reserveren in de knusse achtertuin is evengoed een aanrader,mocht je al een slaapplekkie hebben. Aanrader? De steak tartaar vonden wij helemaal lekker.

Lees meer: Gare du Nord