Nederland, Groningen9 april 2022, door Jose de Wal

Terrashoppen in Groningen doe je zo

Nederland, Groningen, 9 april 2022, door Jose de Wal

Terrashoppen in Groningen doe je zo

Mogen we het nog even over Groningen hebben? Wel toch? Want in deze noordelijke studentenstad is het nogal goed terrashoppen als de zon ook maar een heel klein beetje schijnt. En niet alleen in de stad hoor! Nee joh, ook in het provinciale groen is het briljant vertoeven met een bier, een bal en je gat op een terrasstoel. Terrashoppen in Groningen doe je zo.

Groningen Stad

Groningen Stad

Drie Gezusters

Wellicht het meest bekende terras midden in de stad: het terras van de Drie Gezusters. Gevestigd aan de Grote markt, de perfecte spot als je van reuring en mensen kijken houdt.

Werkman

Een deurtje (stoeltje?) verder vind je Werkman. Werkman is een redelijk nieuw pareltje aan de Grote Markt (zegge en schrijve begin 2022): waren we al enorm enthousiast over het interieur, hun terras is ook zeker een aanrader! Lees meer over Werkman Groningen

The Dogs Bullocks

Schuin tegenover Mr. Mofongo vind je The Dogs Bullocks. Zo op het eerste gezicht zul je niet verwachten dat ze beschikken over een terras… Niets is minder waar! Ha. Achter het pand hebben ze een gezellig terras. Mét een oud vw-busje dat is omgetoverd tot bar.

Uurwerker

Eerder schreven we al over de fijne sfeer van de Uurwerker. Hun terras is minstens zo fijn!

Leuk: Het terras van Speciaalbieren café De Pintelier grenst aan het terras van de Uurwerker. Hier kun je terecht voor meer dan 100 soorten speciaalbier. Lees meer over Uurwerker Groningen

Florentin

Ha, nog een van onze favorieten. Ook Florentin beschikt over een heerlijk terras, waar je kunt genieten van hun fantastische eten!

Museum Café Het Pomphuis

Het Pomphuis is een heerlijk stadscafé, met een nog fijner terras aan het water. De perfecte plek om de zonnige dagen te vieren!

Salmagundi

Aan de Oosterhamrikkade vind je Salmagundi; een conceptstore en lunchspot in één. Ze hebben een heerlijk terras aan het water. Of eigenlijk, óp het water. Deze wil je niet missen.

Zondag.

Misschien heeft dit terras wel het allermooiste plekje van Groningen, namelijk midden in het Noorderplantsoen. Slechts 5 minuten lopen van de stad, maar toch heerst er een fijne rust. Een plek waar het elke dag een beetje zondag is.

DOT.

Het terras van DOT behoort zeker tot een van de leukste terrassen van Groningen; creatief en kunstzinnig. Beschilderde (open) containers, picknickbanken én in de zomer een heerlijk aangrenzend stadsstrand!

Wadapartja.

Eerder tipten we Wadapartja al als fijne spot. De vestiging in de Westerhaven beschikt ook over een fijn terras, compleet met hangmatten én speelmogelijkheid voor kids (happy kid, happy parents, right?!).

Bramble

Aan de rand van het Noorderplantsoen vind je Bramble. Das goed nieuws, want bij Bramble zit je helemaal goed. Speciaalbier, een uitgebreide wijn- en cocktailkaart, een uitstekende selectie gin tonics én jawel, een fijn terras! Zet ons hier maar neer.

Mr. Mofongo

Ook over Mr. Mofongo schreven we al eerder en het is en blijft simpelweg één van onze favoriete adresjes in Groningen. Ook hun terras aan de achterkant van hun zaak is dik in orde.

Provincie Groningen - buiten de stad

Provincie Groningen - buiten de stad

Beachclub Kaap Hoorn

Who cares about Bloemendaal? In Groningen hebben we Beachclub Kaap Hoorn. Gelegen aan het Hoornse meer is dit wel de ultieme lounge plek. Je kunt er terecht voor een goede hap en in het weekend draaien er regelmatig dj’s.

Garnwerd aan Zee

Op tien kilometer afstand van de stad Groningen vind je Garnwerd aan Zee. Toegegeven, het ligt niet echt aan zee. Wel aan het Reitdiep. Maar joh, dat doet niks af aan het prachtige terras aan het water en het kleine zandstrandje met de aanlegsteiger. Hoi zomergevoel!

Provincie Groningen - buiten de stad

Provincie Groningen - buiten de stad

Paviljoen Flonk

Paviljoen Flonk ligt in Finsterwolde, aan het Oldambtmeer, op zo’n 30 kilometer van de stad Groningen. Een heerlijk terras aan het water, waar je ook met de boot aan kunt meren. Voor het ultieme vakantiegevoel, de fijnste borrels en de lekkerste hapjes.

Harbour Club

Het terras van de Harbour Club ligt aan de Havenkade van Winschoten.

Een fijne ontmoetingsplek, waar je lekker kunt borrelen, dineren, maar ook kunt luisteren naar live jazz muziek, want yes, met mooi weer speelt de jazzband buiten op het terras!