26 maart 2016, door Barts Boekje

The Duke Hotel & appartementen, Den Bosch

26 maart 2016, door Barts Boekje

The Duke Hotel & appartementen, Den Bosch

Den Bosch staat op z'n kop met dank aan het Bosch500 jaar, een heel jaar als eerbetoon aan schilder Jheronimus Bosch die dit jaar, 2016, 500 jaar geleden overleed en ter ere van de beste man, verscheepten musea van over de hele wereld werk van Bosch terug naar Den Bosch. En ja, dat is bijzonder. En ja, dat wil (mòet) je eigenlijk meemaken. Kom je niet uit de stad, grote kans natuurlijk, dan moet je ook nog ergens tukken, en de allerbeste plek daartoe in de stad is The Duke Hotel - zonder twijfel.

Barts-Boekje-the duke 2

Ten eerste is daar het The Duke Hotel: een knap, urban-cool hotel in donkere kleuren, met vrolijke witte leuzen op de muren (mits je de trap neemt - zou je gewoon eens moeten doen) en met een lounge-slash-ontbijtruimte waar het niet alleen heel erg goed ontbijten is (verse zalm, eitjes any style, een keur aan vlees-, zoet- en kaaswaren; meer dan in orde), maar die ook opvallend goed functioneert voor een (zakelijke) meeting of rustige laptopsessie. Maar de kamers, die zijn pas echt om over naar huis te schrijven: dezelfde donkere knapheid, beeldschone gouden kranen en dito regendouche. De meest geweldige kamer is die op het dak. Ja, op het dak, en is bijna helemaal van glas. Kost dat? Zo'n 200 euro per kamer per nacht (en dat is dus de duurste kamer, de rest ligt stukken lager).

Barts-Boekje-the duke 3

Ten ten tweede zijn daar de - spikslinternieuwe! - appartementen. Waar het hotel in de Kerkstraat staat, en het gros van de kamers uitkijken op de St. Jan, vind je de appartementen in een superknusse straat op een steenworp van het centraal station, ideaal voor de treinreizigers onder ons. Het verschil met het hotel? Dat licht! Door de grote ramen spoelt het binnen, zelfs in de badkamer (kan uiteraard afgesloten). Maar verder is één en ander net zo supersmaakvol gedaan: Marshall speakers in de kamer, vergrijst mosgroen op de muren, een fantastisch bed (met ècht krakend linnengoed; veel hotels zeggen dat ze het hebben, The Duke heeft het). De appartementen zijn ideaal voor iedereen die langer in de stad blijft (ook een aanrader) dankzij de complete keuken en er is zelfs een wasmachine. The Duke Hotel