9 september 2019, door Nina van Hilst

Dansen in Vondelpark Amsterdam tegen klimaatverandering: The Raindance Project van Justdiggit

9 september 2019, door Nina van Hilst

Dansen in Vondelpark Amsterdam tegen klimaatverandering: The Raindance Project van Justdiggit

Al heel erg lang zijn we fan van de non-profit organisatie Justdiggit. Op een simpele maar mega effectieve manier transformeren ze samen met de lokale bevolking droge stukken land weer tot groene, vruchtbare gebieden. En zo gaan ze wereldwijde klimaatverandering tegen. Om meer awareness voor vergroening te creëren organiseren ze wereldwijd iedere twee jaar verschillende evenementen. Op 14 september kun je in het Vondelpark Openluchttheater komen dansen o.a. met De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, Akwasi en Naaz. En simultaan vieren ze ook feest in Kenia en Tanzania.

Justdiggit

Justdiggit

Steeds wanneer ik aan vrienden vertel over Justdiggit dan leg ik uit dat ze lokale bevolking in droge gebieden een schep geven en een techniek leren om dorre grond weer groen te maken. Die aanpak vertel ik vast iets te simpel. Maar in de basis that’s it. Een techniek om geulen te graven waardoor regenwater beter door de gedegradeerde bodem worden opgenomen. Zo worden dorre gebieden weer vruchtbaar en groen. En nu komt de magie. Door het teruggekeerde groen neemt de luchtvochtigheid in gebieden weer toe. En tadaa, er is een grotere kans op regen. Zoom dan even uit en zie wat dit op wereldniveau kan doen. De VN heeft berekend dat het mogelijk is om grond bijna twee keer zo groot als Europa tot groene gebieden te kunnen herstellen. Dit is een hele grote stap tot het tegengaan van de opwarming van de aarde. En daar heeft Justdiggit hulp bij nodig. En die roepen ze op met een regendans.

The Raindance Project

The Raindance Project

Awareness dus voor de magie van Justdiggit. Of eigenlijk gewoon voor de kracht van de natuur. Waar de natuur onze hulp – dankzij Justdiggit – bij kan krijgen. Op drie plekken tegelijk – Vondelpark in Amsterdam, aan de voet van de Kilimanjaro in Kenia en Mwpapwa in Tanzania – wordt gedanst, gelezen, gezongen en geïnformeerd over wat we SAMEN kunnen doen voor het vergroenen van gebieden en afkoelen van de aarde. Zaterdag 14 september van 12.00 tot 21.00 uur kun je in het Vondelpark Openluchttheater dansen met en luisteren naar De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, Akwasi, Naar, Joost van Bellen, Carlos Valdes, Awanto3, Andre Kuipers, Edson Da Graca, Floortje Dessing, Tess Milne, Amara Onwuka en meer. The Raindance Project is gratis toegankelijk. En mocht je nu niet naar Amsterdam kunnen komen, dan kun je het ook online volgen of op 3FM de uitzending van 16.00 tot 19.00 uur beluisteren. Dansen, luisteren en kijken we allemaal mee? Zodat we vervolgens nog meer stukken land tot groen gebied kunnen omtoveren.

The Raindance Project
Zaterdag 14 september
12.00-21.00 uur
Vondelpark Openluchttheater
+ op nog twee loacties in Kenia en Tanzania