Nederland, Amsterdam12 maart 2020, door Maartje

The Seafood Bar Spui, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 12 maart 2020, door Maartje

The Seafood Bar Spui, Amsterdam

Naar The Seafood Bar aan de Amsterdamse van Baerlestraat, schuin tegenover het Vondelpark, wilde je al heen voor ongeveer de lekkerste fish & chips, oesters, fruits de mer en kreeft(-ensoep), wat ook veel volk deed. Doet. En daarom konden de Brabanders (= altijd goed nieuws) achter de viszaak (nouja, vis-plus eigenlijk) aan de koop en de verbouwing van hun tweede toko beginnen. In hartje stad is The Seafood Bar Spui al een tijd een feit (hoera!).

Lunch (of toch diner)

Lunch (of toch diner)

Een en ander werd behoorlijk (lees: gigantisch) wat groter, maar net zo wit en licht én lekker als de eerste. Niet alleen voor diner maar ook de perfecte uitvalsbasis voor een (werk)lunch, want hartje stad en zeg nou eerlijk een stukje vis in de middag is toch heerlijk. Zeker als de broodjes zo bol staan van de vis, hoewel lunch zonder brood hier ook echt wel erg fijn is. Gewoon even wat oesters slurpen of een visplateau met alles, want waarom eigenlijk niet. Nee, precies en je tafelgenoot hoor je echt niet klagen als die zich laaft aan wat gerookte zalm, geweldige scheermessen of wat garnalen. Die zal ja alleen maar op de blote knieën bedanken voor de goede keuzes die je maakte.

Duurzaam

Duurzaam

Nog fijner dan dat je bij The Seafood Bar niets dan lekkers voorgeschoteld krijgt is dat het ook op een duurzame manier gebeurt. Dat ze werken met groene energie, minder afval produceren dan voorheen, hun eigen water zuiveren en zelfs gasvrij gaan koken is al heel erg fijn, maar wat we vooral willen weten is dat de vis niet gevangen wordt op een schadelijke manier. Daarom haalt The Seafood Bar hun vis direct in IJmuiden bij de leverancier waarvan ze weten dat de visstanden altijd inspraak hebben op de visvangst. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de Good Fish Foundation, deze waarborgen het proces niet alleen, maar onderzoeken ook hoe het nog beter kan.

The Seafood Bar