Nederland, Amsterdam8 september 2017, door Maartje

Bijna open: The Seafood Shop Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 8 september 2017, door Maartje

Bijna open: The Seafood Shop Amsterdam

Onze Brabantse vrinden van The Seafood Bar Amsterdam are on al roll! De club heeft niet 1, niet 2 maar 3 adressen (op de van Baerlestraat, het Spui en in de Ferdinand Bolstraat) in Amsterdam waar je terecht kunt voor oprecht de lekkerste plateau royal vol overheerlijke vis en zeevruchten (én: voor een glas Ruinart die ze standaard open hebben staan, toch wel echt de lekkerste champagne). En nu komt daar maar liefst zaak nummer 4 bij! Wederom op een AA-locatie (wat knap is) en wel aan de Amsterdamse Leidsestraat, hartje stad inderdaad en niet ver van de locatie aan het Spui.

The Seafood Bar staat zaterdag 16 september ook op het Museum Quarter Festival

Het familiebedrijf (The Seafood Bar is van de familie Visscher) noemt het zelf back to their roots gaan: zaak nummer 4, die in november opent, gaat namelijk de The Seafood Shop heten en is dit keer - duh - meer een winkel dan een bar of restaurant (hoewel je er vast ter plekke een visje naar binnen kunt gaan slingeren) Terug naar hoe de familie ooit begonnen is, namelijk als visboer met viswinkel in het Brabantse Helmond. Voila. En verder? Verder wordt het er als 'vanouds' modern en licht met vitrines vol verse vis.

Barts-Boekje-the seafood shop

Good to know: bij alle Seafood Bars in Amsterdam wordt de vis dagelijks in grote getalen geleverd. Vis is - terecht - populair (want gezond) en er zijn in de binnenstad van Amsterdam maar weinig goede viswinkels. The Seafood-peeps spelen daarop in maar niet lukraak: duurzaamheid is key, mede onderdeel van het succes lijkt ons zo. Samen met de leveranciers wordt waar mogelijk MSC en MSA gecertificeerde vis geselecteerd en in de keukens wordt er op toegezien dat de hele vis wordt gebruikt, en er dus geen waste is.

The Seafood Shop, Leidsestraat 61.