Engeland, Londen24 maart 2021, door Maartje

The Zetter Town House

Engeland, Londen, 24 maart 2021, door Maartje

The Zetter Town House

Als heel veel geld uitgeven je wens is, dan zijn er zeker nòg duurdere slaapplekken, maar bij The Zetter Town House kom je ook goed op weg. Met twee locaties elk aan de andere kant van de stad kun je kiezen in welk Georgiaanse herenhuis je een slumber party houdt. Het handbeschilderd behang en het antieke meubilair doen denken alsof je bij je tante naar binnen bent gelopen. Bij The Zetter Town House echter geen kopje koffie met een koekje, maar een geweldige cocktailbar bij de open haard en een diner in sfeer. Plus een magnificent rooftop appartement.

Marylebone

Marylebone

In Marylebone is het tweede Zetter Town House in leven geroepen na het eerste in Clerkenwell (Oost-Londen). Met in totaal 24 kamers waarvan vier studio suites en negentien normale kamers vertellen we je graag over het rooftop penthouse want minder willen we gewoon niet meer. Het herenhuis ligt aan Seymour Street, één van de chicste straten van Londen, vanaf je eigen mega-dakterras kun je dus heerlijk alle (posh) mensen bekijken die er rondlopen. Maar dat is niet het enige want naast het bad in het appartement staat er ook nog een rolltop bad op het dakterras, zo’n heerlijk ouderwets koperen badkuip op voetjes. Uit de wind, zonnetje erop en opeens is het alweer tijd voor een lekkere, goede cocktail. Je eigen trap af naar beneden en je bent zo in Seymour’s Parlour.

Seymour's Parlour

Seymour's Parlour

Daar sta je dan in Seymour’s Parlour. Het is donker en luxe ingericht en doet bijna aan als de kamer waar vroeger na het diner heen werd gegaan om nog even een sigaar te roken of een borrel te drinken en natuurlijk nog de benodigde zaken te bespreken. Genoeg hoeken om je in terug te trekken of ga juist in het midden zitten waar iedereen je kan zien, hoewel je door alle ornamenten niet eens meer direct opvalt. Met live muziek erbij wordt het tot een speakeasy in de Roaring 20’s behalve dan dat iedereen van Seymour’s Parlour mag weten en ja, als je prijzen wint, dan weet iedereen er ook echt wel van. Het eten past helemaal in deze sferen en wordt een verzameling van heerlijke kleine gerechten. Besluit je toch het Town House te verlaten, kijk dan zeker hier nog voor fijne restaurants in Londen.

Zetter Town House