Nederland, Amsterdam13 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Het Koekemannetje, de lekkerste (of in elk geval in de top 5) koeken van Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 13 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Het Koekemannetje, de lekkerste (of in elk geval in de top 5) koeken van Amsterdam

Een tijdje geleden opende Het Koekemannetje zijn deuren in de immer gezellige 9 straatjes. Welke van de 9? In de Runstraat (but who cares... We wonen al 20 jaar in het centrum van Amsterdam en weten nog steeds niet welke straat welke is). De kans is groot dat de instragrammers onder ons deze nieuwe topper al voorbij hebben zien flitsen - en terecht ook hoor. Beloof ons één ding: like Het Koekenmannetje niet alleen op de social want dan doe je jezelf en je zoete foodcravings echt veelste kort.

Het Koekemannetje

Het Koekemannetje

Alain Leons en David Vorst zijn de trotse eigenaren van Het Koekemannetje. Hun koekjespassie (redelijke haat voor het woord ‘passie’ maar oke hier gebruiken we ‘m even) begon al toen ze een stúk jonger waren: Alain paste op David toen hij nog een minimannetje was en jij mag drie keer raden wat ze toen deden? Juist. En toen? Toen ontstond de droom om ooit samen koeken te gaan verkopen. Ja koeken, geen koekjes – daar komen we zo op terug. Hoe het zit met de naam van deze zaak? Guess what? De moeder van David noemden de twee altijd al koekenmannetjes dus dat was lekker snel geregeld.

(Als je dan toch in de negenstraatjes neighborhood bent lees hier dan even voor de leukste winkels)

Lekkerste koek van Amsterdam

Lekkerste koek van Amsterdam

Even terug over die koekenopmerking: niet alleen het formaat van deze guilty pleasure is ten grote van een koek ook de smaak is to good dat een koekje simpelweg gewoon niet goed genoeg klink. Ha! Koeken dus, knapperig van buiten, zacht vanbinnen, de perfecte combinatie van koek en chocolade. Hulde. Het is simpel, er zijn vier smaken. 1) Pure chocolade. 2) Melkchocolade. 3) Witte chocolade en 4) Witte chocolade met macademia noten. We kunnen (bijna) niet kiezen maar onze favoriet is toch wel nummero 4, de witte choco met macademia. De boys willen de lekkerste koek van Amsterdam bakken en dat is wat ons betreft meer dan gelukt. Iedere ochtend wordt het deeg voor de koeken vers gemaakt in de banketbakkerij onder de winkel, met bloem van eigen bodem en de best of de best Belgische chocolade. Ook een dikke plus, alle producten zijn 100 procent natuurlijk zonder kunstmatige kleur en smaakstoffen.

Ieder koekje wordt dagelijks vers en met de hand gemaakt.

Knappe looks

Knappe looks

Niet alleen de koeken zijn goed gelukt ook de looks van de winkel vinden we meer dan leuk. Een mooie houten kast achter de groen betegelde bar met een marmer blad, we like. Die houten kast is goed gevuld met de Belgische chocolade die je trouwens ook los per potje kunt kopen en de opvallend leuke koekentrommels van Het Koekemannetje.

In de etalage een gouden reuzenrad waar op ieder mini plankje een koek ligt. Dit miniatuur reuzenrad heeft tientallen jaren in de Runstraat gestaan, de jongens hebben het rad weer opgeknapt en nu staat die te shinen inclusief de koeken in de etalage. Heel even terug naar die leuke koekentrommel, die vul je met acht van de lekkerste koeken van heel Amsterdam (en erbuiten) voor maar 14,80 euro. Neem je de eerstvolgende keer de koekentrommel weer mee om hem opnieuw te vullen, snappen we, dan krijg je 10 procent korting op je volgende koeken lading. Je kunt deze toppers ook per stuk kopen dan zijn ze 1,85 per stuk en onze lieveling, witte choco met macademia is 2 euro. Vinden we dus echt heel erg weinig voor zoiets lekkers.

Het Koekemannetje