Nederland, Den Haag23 november 2020, door Michel + Renske

Aanrader: het thuisdiner van Triptyque

Nederland, Den Haag, 23 november 2020, door Michel + Renske

Aanrader: het thuisdiner van Triptyque

Een thuisdiner ten top, dat krijg je wanneer je je aan het menu waagt van deze parel uit Wateringen. Restaurant Triptyque. Eind vorig jaar opende Triptyque de deuren, een fonkelnieuw restaurant van oud Niven chef en zijn vrouw Virginie. Dat beloofde al veel goed en nu we geproefd hebben, weten we het zeker: Team Triptyque stelt nooit teleur.

Het menu bestel je gemakkelijk op de site van Triptyque. Simpel: 35 euro voor 3 gangen inclusief brioche brood vooraf (die is om je vingers bij af te likken maar daarover later meer). De box, en daarmee alle ingrediënten inclusief papieren handleiding (hardcopy handleiding, houden we van. veel gemakkelijker dan al die leuke maar duurt-lang-filmpjes) is af te halen bij het restaurant in Wateringen. Handig dus voor alle Hagenezen en mensen uit de omliggende regio. Het fijne aan het menu? Dat het zo makkelijk te maken is en dat het écht een kwestie is van bordjes mooi op maken (we like). Geen  gedoe of focussen op de kwaliteit van  je menu of de bereiding, dat doet team Triptyque wel voor je. Thank you very much.

Het menu van Triptyque

Het menu van Triptyque

We trappen af met een brioche en heerlijk zuur (oh bestel dat zuur, vooral de rode ui is niet normaal knap gedaan en heerlijk als aperitief). De brioche is perfectie qua smaak. precies goed zoet door de lavendel en honing. We lusten er zo nog een! Deze brioche zit standaard bij je menu. Leuk om te weten: je krijgt ‘m ook wanneer je in het restaurant gaat eten (wanneer de tijd weer rijp is). Zin an.
Als voorgerecht een heerlijke salade van kreeft, gele biet met bieslook en karnemelk foam. Deze smaken waren echt voortreffelijk en we likte het bordje nog net niet af. Ook qua opmaak kun je los gaan (bietjes als dakpannetjes opmaken, stipjes zetten met de crème) groot feest en nog groter feest om het uiteindelijke resultaat op je bord te zien.
Een heerlijke culinaire avond thuis dus met dank aan Virginie en Niven + team.
Nieuwsgierig geworden? bestel hier! https://triptyque.nl

Daarna een heerlijke eendenbout. Nog lekkerder is met het herfst a.k.a. binnenblijfweer. Smaakt ie net weer wat lekkerder, wederom een kwestie van opwarmen. Easy does it. De bout serveer je met heerlijke knolselderij crème, pompoen, en zwammen. Echt herfst dus. Normaal zijn we enorme kaas fans maar dit dessert verdient ook zeker een mooi compliment.  Frangipane met amandel en appel – zo luidt de naam. Door de diversiteit van smaken maar ook in structuur is het een idioot lekker gerechtje: de crunchy appel chips, de amandelmousse en dan de crumble maken het helemaal af.

En ook nog leuk om te weten: met kerst is het afhaalmenu van Triptyque al tijden een enorme hit. Gaan ze dit jaar dus ook doen. Op 24 en 25 december kunnen de menu’s afgehaald worden (uiteraard kan het menu wat op 25 december opgehaald wordt, 26 december ook gegeten worden). Er is keuze uit een 4- of 5-gangen menu, eventueel nog uit te breiden met heerlijke kaas, wijn en champagne. Onderstaand het menu :). Omdat het zo’n succes was (en de bestellingen nu al binnen druppelen) gaat het team ook werken aan een feestelijke box voor 31 december, zowel een menu optie als een mooie box met oesters!
Eet smakelijk!