Nederland29 mei 2018, door Maartje

Camping Buitenland + Buitenland Feest

Nederland, 29 mei 2018, door Maartje

Camping Buitenland + Buitenland Feest

Het is niet de eerste keer dat ik het zeg, en vast niet de laatste, maar ik houd niet van kamperen. De echtgenoot ook niet. Zelfs Willem, de (mops)hond, moet er eerlijk gezegd niet al te veel van hebben – we hebben het geprobeerd. En toch... toch kan deze site niet zonder een aantal geweldige kampeeradressen die het concept draaglijk maken. Creatief, oergezellig, duurzaam en gewoon ontzettend knap zijn ze, zoals in het geval van Camping Buitenland, verstopt op het Drentse platteland.

Camping Buitenland

Camping Buitenland

Het project werd gekocht door vijf vrienden die het drukke Amsterdam wilden verlaten voor een ‘stukje buitenland’, maar wel-niet al te ver weg. Het moet wel leuk blijven. Ze kochten een gigantisch terrein (ruim 9 hectare) tussen een zwemmeertje en een bos en creëerden daar een eigenzinnige camping waar zelfbouwers en architecten alle vrijheid krijgen om te werken aan hun ideale vakantiehuis. Dat vervolgens ook de vakantieverhuur in gaat. Het is een meer dan gezellig allegaartje aan boho-campingzaken, maar het Greenhouse steekt erboven uit – een kas-stijlhuisje midden in het groen.

Zelfs Willem, de (mops)hond, moet er eerlijk gezegd niet al te veel van hebben – we hebben het geprobeerd. En toch… toch kan deze site niet zonder een aantal geweldige kampeeradressen die het concept draaglijk maken.

De BuitenBar, het hart van de camping, is de huiskamer van alle gasten. In diezelfde sfeer bejubel ik in Little Escapes NL & VL ook al Camping De Lieveling – een soortgelijke camping elders in het land die net als deze opgezet werd door creatieve randstedelingen. Die camping – en vooral de festivals die er gehouden worden – mag overigens nog steeds in je kleine zwarte boekje pronken.

En wat De Lieveling doet, kan Buitenland ook! Ook hier een dijk van een festival namelijk het Buitenland Feest. And a party it is. Voor groot en klein zoals ze dat noemen, met een vrolijke bedoeling aan campingversierselen, kampvuren, tokkelende gitaren en zoetgevooisde zangstemmen, kinderavonturiers, foodtrucks,’chillen in je speedo bij het prachtige zwembad’ en hottubs. Dit jaar voor de tweede keer.

foto’s via @Aline.Bouwma