23 mei 2018, door Maartje

Timothy Oulton

23 mei 2018, door Maartje

Timothy Oulton

Ken je dat gevoel dat je móet sparen voor een bank? Want zo volwassen? En als je dat dan hebt gedaan, dan je bij god niet weet waar je het nou aan uit moet geven? Dat hadden wij dus. Jarenlang beklede ik een oud krijgertje met nieuwe stoffen (waar ik overigens altijd veel complimenten op kreeg! De Noordermarkt en een nietpistool did the trick. Hetzelfde doe ik nu bij de bank op het terras, dat terzijde) tot we een beetje budget hadden... En dat uiteindelijk uitgaven aan een love seat en zodoende wederom niet aan een voor-altijd-bank. Een toffe tijdelijke hoor, daar niet van, maar niet die bank die met ons mee zou gaan verhuizen. Zo één die nieuw is maar er uitziet alsof ie al jaren mee gaat. Zo'n bank waar de kwaliteit vanaf straalt. Zo'n bank waar je met een gerust hart een nacht op doorhaalt. Die werd het toen nog niet.

Timothy Oulton

Timothy Oulton

Die bank hadden we namelijk allang gevonden bij Timothy Oulton in Amsterdam waar de perfecte nonchalant chique bank gewoon in de etalage stond. Een cool hangmodel met zacht verweerd leer (een leren bank vond ik altijd al prachtig maar zo koud om op te relaxen. Behandeld leer voor een oude look blijkt de ideale combi: het warme gevoel van stof, de looks van leer). De Mick Jagger onder de banken zeg maar: oud en doorleeft, een fikse portie fuck you mentaliteit en ondertussen een aardige dosis rijkdom uitstralend. Shabby heette de bank en shabby moest het worden. Dat was 2015…

De bank bleef hangen, het budget groeide gestaag en nu, 2018, staat-ie er dan eindelijk! Een van de belangrijkste redenen dat we uiteindelijk zo graag deze Shabby wilden, is dat het een van de blijvertjes in de Timothy Oulton collectie is.

Ons huis is op dit moment namelijk klein en we hebben het gekocht voor maximaal 5 jaar, als investering zodat we tegen die tijd misschien de door ons felbegeerde loftwoning aan kunnen schaffen. En onze ruige zwarte shabby dan uit kunnen bouwen tot een gigantische ronde hoekbank. Zie je het voor je? Een oude garage in Amsterdam, een grijze betonnen gietvloer, overal ramen, overal planten en dan deze rock-n-roll bank als gigantische haven in het midden. Een droom.

Long story short: mijn advies voor een bank (grappig genoeg een vraag die ik vaak van vrienden krijg, ondanks mijn impuls-aankopen): spaar en investeer in een bank die 1) niet standaard is (life is to short voor een saaie bank) en 2) met je mee kan groeien. Met mooie doeken en kleden pas je ‘m (nog meer) aan aan je smaak du moment.

Timothy Oulton

Beelden door Barbara de Hosson