19 december 2023, door Sanne Carbaat

Zo gaat je laptop zo lang mogelijk mee

19 december 2023, door Sanne Carbaat

Zo gaat je laptop zo lang mogelijk mee

Voor veel mensen is hun laptop heilig. Niet alleen is het nogal een uitgave; er staan ook een heleboel belangrijke documenten op en het stelt je in staat je werk fatsoenlijk uit te voeren. Je wilt daarom dat je laptop zo lang mogelijk mee gaat. In dit artikel delen we een aantal tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van je laptop.

Beschermen

Beschermen

Ja, de meeste laptops kunnen best tegen een stootje, maar al die stootjes bij elkaar opgeteld kunnen vervelende schade opleveren, die in sommige gevallen ook niet meer te herstellen is. Een goede laptoptas is daarom van groot belang! Er bestaan ook speciale tassen met een apart vak voor je laptop, bijvoorbeeld een heren laptop rugzak! Handig, want dan hoef je niet met twee verschillende tassen te zeulen. Water is (natuurlijk) echt funest is voor je laptop en voor een monteur vaak moeilijk te herstellen. Investeer daarom in een goede waterdichte tas, zodat je laptop altijd beschermd is tegen regen, en leer jezelf aan om geen glazen water of andere vloeistof naast je laptop te zetten.

Updaten

Updaten

Met een hippe dames laptoptas kun je je laptop dus beschermen tegen invloeden van buitenaf. Maar hoe zit het met die updates? Die vinden we namelijk vooral irritant, maar toch is het goed om je laptop te updaten wanneer hij aangeeft dat het tijd is. Tijdens een update worden niet alleen nieuwe functies toegevoegd, maar worden ook bepaalde fouten in het systeem gerepareerd. Als dat niet op tijd gebeurt, kun je softwareproblemen krijgen en loop je ook nog eens het risico dat hackers vrij spel krijgen tot je gegevens. Dan heb je niet alleen een onbruikbare laptop, maar zijn je privégegevens ook nog eens in handen van een ander. Dubbel foute boel dus.

Nakijken

Nakijken

Heb jij al een goede laptop reparateur? Wacht nooit te lang met een bezoekje brengen. Als er ook maar iets is dat hapert, is het zaak om je laptop direct even te laten checken. De schade die een bepaalde hapering veroorzaakt, kan namelijk alleen maar groter en heftiger worden, tot de schade op een bepaald punt onomkeerbaar is. Een regelmatige APK voor je laptop is dus zeker geen overbodige luxe.

Accu besparen

Accu besparen

Je wilt zo lang mogelijk zonder netstroom kunnen op de laptop. Gelukkig zijn er een aantal tips om je accu te sparen. Laat je laptop bijvoorbeeld nooit zo lang van de stroom dat hij uitvalt, daar gaat de conditie van de batterij flink van achteruit. Probeer ook zo min mogelijk externe apparaten op je laptop te gebruiken, zoals een externe harde schijf of een muis. In sommige laptops is het ook mogelijk om de accu te vervangen, maar dat geldt niet voor allemaal. Als je op zoek bent naar een duurzame laptop kun je ervoor kiezen om te filteren op een vervangbare accu. Berg je laptop nooit met een volle accu op. Als je op vakantie gaat en je je laptop twee weken niet gaat aanraken, laad hem dan bij voorkeur op ongeveer 40 procent. Zo blijft de capaciteit van de batterij het best bewaard.