7 november 2023, door Maartje

5 tips voor een relaxte bruiloft

7 november 2023, door Maartje

5 tips voor een relaxte bruiloft

Heel erg leuk hoor, trouwen, dat is een ding dat zeker is. Maar de term bridezilla komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht gevallen... Het ís voor veel mensen ook gewoon stressvol, zo'n bruiloft plannen. Voor veel mensen? Voor wie dan niet? Nou... Voor de mensen die een aantal van onderstaande tips in acht nemen ;-). Vijf tips voor een relaxte bruiloft, zo doe je dat.

 

Meer goede tips voor je bruiloft en alles eromheen vind je op Barts Bruiloft. 

De weddingplanner

De weddingplanner

Een weddingplanner? Really? Die hebben we toch echt niet nodig? Nee, dat klopt als een bus. Je hébt heus geen weddingplanner nodig, en je zal de eerste niet zijn die het inhuren van een weddingplanner zonde van het geld vindt. Het is niet dat we dat niet begrijpen – heus wel. Maar laten we je toch even vertellen dat een goede weddingplanner met je meedenkt, en wel op zo’n manier dat de ervaring én het netwerk van zo’n planner er 9 van de 10 keer voor zorgt dat je juist goedkoper uit bent dan dat je het zelf allemaal uit moet gaan vogelen. Is écht zo. En dat dan zonder stress. Juist, een weddingplanner dus, dat is echt een heel erg goed idee voor een relaxte bruiloft, en, belangrijker nog, een relaxed bruidspaar.

Wie? Evi natuurlijk: By Evi Bespoke Events

Lees je in, kies en houd je aan je keuzes

Lees je in, kies en houd je aan je keuzes

Ooo de keuzes de keuzes… Als er iets stress geeft, zijn het al die opties wel. Het een nog leuker dan het ander. Je wil alles, je trouwt immers maar een keer. Maar moeten we niet toch nog zus? Of toch nog zo? En leeg loopt je potje. Om het relaxed te houden, bepaal je één keer je budget en daar houd je je zonder meer aan. Er is zoveel leuks, maar je kunt nu eenmaal niet alles. Dus na de budgetbepaling kijk je niet meer naar wat buiten het budget valt. Dat scheelt een hoop stress kunnen we je vertellen. En hoe houd je je dan aan dat budget? Lees deze maar eens: wat kost een bruiloft en hoe blijf je binnen budget?

Lekker laten loungen

Lekker laten loungen

Vergeet niet: je bruiloft is – naast een heerlijke – een lange dag voor je gasten. We zijn vaak geneigd om volledig te focussen op een, tot in de puntjes gestyled, diner en een spetterend feest. Maar vergeet juist die kleine momentjes in between niet. Als het op feesten aankomt heb je namelijk waarschijnlijk een gemixt publiek: je beste vriend is niet van de dansvloer af te krijgen, terwijl je (groot)ouders en die ene hoogzwangere vriendin slechts voor een paar goeie nummertjes te porren zijn. Ook voor hen moet het leuk blijven.

Hoe we dat voor elkaar krijgen? Nou, door een écht fijne loungeplek te creëren (niet zomaar wat stoelen bij elkaar dus). Een fijne lounge geeft de (nog-)niet-dansers direct een plek om elkaar te vinden, en de mogelijkheid om een beetje met elkaar te kletsen is dus mega belangrijk. Houd rekening met de plaatsing van de loungeplek ten opzichte van de band of speakers. Last but not least: goed zicht op de dansvloer, want aapjes kijken doen we nu eenmaal graag.

Hoe ziet dat er dan uit? Nou zo! Hier vijf keer een lekkere zitplek op je bruiloft. 

The kids are alright

The kids are alright

Een andere stresser tijdens een bruiloft: wat doen we met de kids? Niet per se die van jezelf, maar die van de gasten? Mogen ze mee? Mogen ze niet mee? En als ze er zijn, wat doen we dan? De oplossing: een event nanny! Professionele, leuke, gezellige, creatieve nanny’s die je in kunt huren tijdens je bruiloft. The Nanny Club heeft de perfecte nanny’s voor je klaar staan. Van die meiden (en af en toe een jongen) die zowel weten te entertainen, als te verzorgen en vertroetelen, en die ook weet hebben van eerste hulp bij kleine ongelukjes (het is voor de mini mensjes immers ook feest, en dan kan er wel eens wat voorvallen…).

Ieder seizoen is bruiloftseizoen

Ieder seizoen is bruiloftseizoen

Trouwen in de herfst of winter? We get it! Een van de dingen die de meeste bruidsparen de meeste stress geeft, is immers het weer: je hebt er gewoon geen invloed op. Dus als deze niet af te dwingen factor (ook niet in het buitenland!) je stress geeft, waarom niet voor een seizoen kiezen waarin kou en regen de maatstaf zijn? Plus: de first look onder een prachtige herfstboom is wel behoorlijk magisch… En niet alleen zijn deze seizoenen ontzettend intiem en sfeervol, ook zitten er organisatorisch een hoop voordelen aan! Lees meer: elk seizoen is bruiloftseizoen.