Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
20 May 2019
  • 10-12-2018
  • Barts Groene Hoekje, Nieuw, Winkelen

to shop or to shop: Birds on the Run

to shop or to shop: Birds on the Run

Even een winkelmomentje tussen de horeca- en reisadviezen door hoor. Want het is koud en nat en blegh buiten, dus willen we de hort op, dan zetten we gaarne een kek en kleurig hoedje op - dat vrolijkt de boel namelijk meteen stúkken op. En als je dan toch bezig bent, kies dan meteen een knap paar handschoenen uit opdat de vuistjes warm en soepel blijven voor het eerste biertje/ wijntje.

U voelt 'm hangen: we hebben het hier over het sympathieke jongen Amsterdamse label Birds on the Run. Kleurrijke accessoires die allemaal nét even anders zijn dan al het andere en daardoor behoorlijk (heel!) hebberig-makend.

Birds on the Run

Zelf word ik dus echt vreselijk blij als ik mijn rode handschoenen aantrek (deze zijn het) en mijn oudroze hoedje op zet voordat ik de deur uitstap: maakt de boel namelijk écht leuker. 'Quirky', noemden de Birds on the Run meiden dat zelf, en dat is het eigenlijk ook wel (mocht je het je ook altijd toch afvragen: quirky betekent letterlijk eigenzinnig, maar dat staat zo oubollig).

maar dan wil je nu natuurlijk vooral weten wie het hoedje gewonnen hebben... Komtie, in instagramtaal: @missmarple en @marlotjee

De meiden werken in nauw contact met hun fabrikanten en toeleveranciers; tot aan de tekentafel toe. Die leveranciers werken steevast ambachtelijk  en alleen met natuurlijke materialen. Dat maakt het label niet perse 'duurzaam' in de 2019-zin van het woord (we worden steeds strenger met de duurzaamheids-stempel in het nieuwe jaar), maar het maakt van Birds on the Run wel heel doordacht, loyaal en eerlijk merk, wat evengoed onder de duurzaamheidsvlag door mag. Daar zegt het label zelf over dat ze echte vrienden zijn geworden met de Birds on the Run leveranciers. Een verantwoorde productie is vanzelfsprekend voor het stel en daartoe 'implementeren ze de BSCI Gedragscode om de arbeidsomstandigheden in de toeleverende fabrieken te verbeteren'. Kijk. Ha.

Er wordt altijd gezocht naar de mooiste natuurlijk én gerecyclede materialen wat weer de origineelste en zachtste producten oplevert - wij hebben ook een handdoek van de zomercollectie en die is echt fantastisch! Wacht maar, tot de zon weer gaat schijnen, dan komen ze vast weer online. Je wil het. Tot die tijd doen we het met de al even heerlijke winterlijn: een perfect cadeau voor onder de boom.

Zoals Birds on the Run zegt: "A SMILE AND A WINK GET YOU FURTHER THAN YOU THINK". Vinden we leuk.

Birds on the Run