10 december 2018, door Maartje

to shop or to shop: Birds on the Run

10 december 2018, door Maartje

to shop or to shop: Birds on the Run

U voelt 'm hangen: we hebben het hier over het sympathieke jongen Amsterdamse label Birds on the Run. Kleurrijke accessoires die allemaal nét even anders zijn dan al het andere en daardoor behoorlijk (heel!) hebberig-makend.

Birds on the Run

Birds on the Run

Zelf word ik dus echt vreselijk blij als ik mijn rode handschoenen aantrek (deze zijn het) en mijn oudroze hoedje op zet voordat ik de deur uitstap: maakt de boel namelijk écht leuker. ‘Quirky’, noemden de Birds on the Run meiden dat zelf, en dat is het eigenlijk ook wel (mocht je het je ook altijd toch afvragen: quirky betekent letterlijk eigenzinnig, maar dat staat zo oubollig).

maar dan wil je nu natuurlijk vooral weten wie het hoedje gewonnen hebben… Komtie, in instagramtaal: @missmarple en @marlotjee

De meiden werken in nauw contact met hun fabrikanten en toeleveranciers; tot aan de tekentafel toe. Die leveranciers werken steevast ambachtelijk  en alleen met natuurlijke materialen. Dat maakt het label niet perse ‘duurzaam’ in de 2019-zin van het woord (we worden steeds strenger met de duurzaamheids-stempel in het nieuwe jaar), maar het maakt van Birds on the Run wel heel doordacht, loyaal en eerlijk merk, wat evengoed onder de duurzaamheidsvlag door mag. Daar zegt het label zelf over dat ze echte vrienden zijn geworden met de Birds on the Run leveranciers. Een verantwoorde productie is vanzelfsprekend voor het stel en daartoe ‘implementeren ze de BSCI Gedragscode om de arbeidsomstandigheden in de toeleverende fabrieken te verbeteren’. Kijk. Ha.

Er wordt altijd gezocht naar de mooiste natuurlijk én gerecyclede materialen wat weer de origineelste en zachtste producten oplevert – wij hebben ook een handdoek van de zomercollectie en die is echt fantastisch! Wacht maar, tot de zon weer gaat schijnen, dan komen ze vast weer online. Je wil het. Tot die tijd doen we het met de al even heerlijke winterlijn: een perfect cadeau voor onder de boom.

Zoals Birds on the Run zegt: “A SMILE AND A WINK GET YOU FURTHER THAN YOU THINK”. Vinden we leuk.

Birds on the Run