11 augustus 2017, door Maartje

Top 8 Airbnb Porto

11 augustus 2017, door Maartje

Top 8 Airbnb Porto

Als er gereisd wordt, en dat wordt er als het even kan, dan is het heerlijk om je, af en toe, te gedragen als een local. Hoe? In een ‘eigen’ appartement of een huis natuurlijk. Boodschappen doen en zelf koken. Opstaan en je onderbroek schaamteloos in de hoek mikken. Dat. Het kan, dat weet iedereen inmiddels, met Airbnb. Hier op uw Barts Boekje zat tips om Porto te verkennen, maar, we hebben ook het één en ander aan jewilhet Airbnb’s op een rijtje gezet – scheelt dat ook weer zoeken op ’t interweb.

Voordat je begint aan deze Airbnb lijst, check vooral ook deze rammend fijne lijst: 

25 x Porto: het beste van Porto: eten en drinken

JF Apartment: max. 4 personen
Houd je een beetje van een stylish huis? Dan is dit je man. Het JF Apartment in Porto heeft een uitgebreide renovatie ondergaan en is nu de proud owner van prachtige producten ontworpen door niet de minsten: Arne Jacobsen, Steen Ostergaard, Percival Lafer, Charles and Ray Eames. Het geheel ziet er prachtig uit en niet onbelangrijk de gasten die hier geslapen hebben, zijn niets dan tevreden.

porto

Authentic Stay, Rosário: max. 3 personen
Dit apartement. Holy. Wanneer mogen we intrekken? Het pand barst bijna uit z'n voegen van de oude elementen. Te prachtig. Vervolgens een strakke inrichting met simpele maar o zo mooie details om al die oude weelde te complimenteren. En dan is er ook nog eens een aardige, flexibele host, zo vertellen velen. Boeken maar.

Ai, Porto: max. 6 personen
Goed, willen mensen geen geld verdienen? Bij dit appartement lijkt het er een beetje op. Met 6 vrienden kan je hier slapen voor 100 euro. Dat is dus (om precies te zijn) 16,67 euro per nacht. Met andere woorden: een lachtertje. Waarschijnlijk lig je wel hutje mutje op elkaar want er zijn twee slaapkamers maar voor dit geld... Maar ach, alle reviews zijn lovend dus wie zijn wij?

porto2

Quiet studio w/balcony and garden view: max. 4 personen
Een gloedje nieuw appartement met balkon. Ook best prettig met de temperaturen die toch wel aardig kunnen stijgen in het Portugese. Het appartement bevindt zich in een straat waar het eerst nog vol stond met hardware winkels (boring) maar die worden (kennelijk) as we speak één voor één overgenomen door de leukste en nieuwste, hipste winkels. Like!

OPORTO WISH -Deluxe Design Downtown: max. 2 personen
Deze verhuurders nemen het ervan: ze hebben maar liefst vier appartementen in de verhuur. Dit appartement is lekker retro en voor twee personen. De hostess beantwoordt al je vragen en schenkt als ze in een goede bui is ook een glaasje port in.

airbnbporto2

Authentic Stay - Santa Teresa with Private Pateo: max. 4 personen
Is wit en hout zeg maar echt jouw ding? Doe dan deze. Er is een patio en het appartement is van dezelfde verhuurders als Authentic Stay, Rosario: niets dan lof. De tips van de verhuurders schijnen ook on point te zijn. Kortom: het zijn beste hosts evah.

Coreto 179, Modern flat in classy old building: max. 3 personen
In een iets rustigere buurt maar wel om de hoek van het gezellige centrum vind je Coreto 179. Tien minuutjes lopen tussen het centrum en je bed. Best prima. Het appartement ziet er cosy uit. Er is gewoon geen ander woord voor en je kunt er met z'n drietjes slapen. Alhoewel het erop lijkt dat het met twee personen toch allemaal net wat relaxter is.

Wide apartment nearby São Bento Railway Station: max. 2 personen
Voor Porto begrippen is dit een duur appartement: 100 euro. Dat kan (zoals we hebben gezien) een stuk goedkoper. Waarom wel doen? Het appartement ligt midden in het centrum, de inrichting is prachtig mooi en de host schijnt een absolute parel te zijn. Ook dat is wat waard.

Liefs, Bloeme