Zweden, Lapland14 juli 2022, door Barts Boekje

Het Treehotel te Harads, het meest luxe boomhuttenhotel van Zweeds Lapland

Zweden, Lapland, 14 juli 2022, door Barts Boekje

Het Treehotel te Harads, het meest luxe boomhuttenhotel van Zweeds Lapland

Een zon die niet ondergaat, een eetbaar bos en een rivier vol kristalhelder kraanwater. Dat is het decor van het Treehotel in Harads. Een luxe boomhuttenhotel in het beboste binnenland van Zweeds Lapland. Inclusief übercosy guesthouse waar de Zweedse chef zijn lokale hoogstandjes bereid. Hej hej Zweedse zomer, hej hej some meer dan gewenste midnight sun in het heerlijke Treehotel te Harads.

Luxe boomhuttensuites bij het Treehotel

Luxe boomhuttensuites bij het Treehotel

Ooit stroopte Britta Lindval in het piepkleine dorpje Harads haar mouwen op, rechte haar rug en maakte van een vervallen houten ‘huis’ een geweldig knus guesthouse. Al snel blijkt meer nodig om te kunnen overleven op 66 graden Noorderbreedte, in het beboste Laplandse binnenland. Et voila, maak kennis met de boomhuttenidylle van Britta en haar sympathieke Kent. Tussen de takken van de tientallen meters hoge bomen verwezenlijken bekende bevriende architecten hun jongensdroom. Van een luxe roestkleurige suite tot een spiegelparadijs, van een van berkentakken geknutseld vogelnest tot een buitenaards aandoende ufo. Met respect voor elkaars privacy hangen bij het Treehotel in Harads de meest luxe designhutten voor je klaar. Boekbaar inclusief geweldig uitzicht en dito midsummernight sun.

Het culinaire Treehotel

Het culinaire Treehotel

De, tussen de takken hangende, forest suites matchen fantastisch met het jaren dertig decor van het guesthouse waarin de Treehotel chef zijn op het bos gebaseerde gerechten bereid. Hier schuif je in een romantische of vriendschappelijke setting aan een smaakvol gedekte dis. Louter lokaal lekkers passeert de revue. Van versgebakken brood tot berries met megamalse moose. Door spinvissers gevangen moten zalm afgetopt met een lemmon met wilde boskruiden gemixte sorbet. Een candle lit dinner combineer je met wat midnight sun of waarom niet een driegangendiner op je terras tussen de takken? U roept, de goedgeluimde Zweedse chef draait. Zalig!

Treehotels hoogtepunten

Treehotels hoogtepunten

Ja ja, wat is een Treehotel zonder zomerse hoogtepunten. Wij tippen wat favorieten van de bijna eindeloze lijst. Vul samen met Eva een basket vol gezonde forrest flavours. Ga spinvissen met Robert en takel een twintig kilo zware zalm uit het kristalheldere water. Wandel naar de wellness oase genaamd Arctic Bath. Ga lunchen bij Svantes en proef retevers rendier met bijbehorende bessen. Of, houd het betaalbaar en ga voor een gratis duik, rooster een bij Svantes gekocht worstje boven een zelfgestookt vuur en plaats je knusse kleedje op een strategische plek in de midsummer night sun. En oh ja, vergeet je bugspray niet en  geniet van de Zweedse zwoele zomer tussen de takken van het Treehotel.

Interesse in het Treehotel? HIER benader je het supersympathieke Treehotelteam.