Nederland, Amsterdam19 april 2019, door Barts Boekje

Trouwen in een boomgaard in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 19 april 2019, door Barts Boekje

Trouwen in een boomgaard in Amsterdam

Dit kan dus. Onder het genot van bio-bubbels het JA-woord zeggen in een boomgaard in eigen land. In de Fruittuin van West, Amsterdam-west that is. De Fruittuin van West is officieel aangewezen als trouwlocatie. Je kan hier dus je gehele dag vieren met vrienden, familie en het fruit dat aan de bomen groeit aldaar.

 

Fruittuin van West

Fruittuin van West

Het leuke aan deze locatie is dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Ok, dat is natuurlijk op heel veel plekken waar je kan trouwen, true. Maar (een dikke maar), het leuke is dat dit een boomgaard is die helemaal aangekleed kan worden én je bent alsnog lekker in de natuur (een beetje met de voeten in de klei-idee). Stiekem onze droom dus, trouwen in de natuur. Maak het zo romantisch als je zelf wilt. Kies voor een knusse plek met strobalen en bankjes voor de ceremonie. Of zorg dat je het avondeten in lange tafels tussen de appelbomen serveert (best wel héél erg romantisch).

 

De tuin is in 2014 aangelegd door Wil & Lisan Sturkenboom. En jawel, er zit een idee achter: een plek waar stad en platteland echt samen komen. Ze wilden verschillende bedrijfstakken op één plek hebben (horeca, boerderij leven, verkoop van producten). Het was een kaal stuk land en ze hebben met liefde alles aangelegd. Fruit plukken kan vandaag de dag. Je kunt ook richting de bio-winkel in de binnentuin. Of bezoek de werkplaats waar men kan timmeren en zagen. Is natuurlijk niks voor een trouwdag, maar wilden even melden dat er meer is dan alleen een boomgaard. Zoveel meer! Kippen heb je er ook. En koeien. En varkens.

Terug naar het trouwen. Na 18.30 ‘s avonds kan je ook terecht in het tuincafé of de binnentuin. Dinner is served here! Menig pizza-lover kan hier terecht, want ze hebben een eigen leemoven waar die heerlijke krokante pizza’s zo de oven uitschuiven. Zelf vinden we pizza wat minder geschikt voor een trouwerij (toch?). Kans op (helaas) wat slechter weer is covered. Letterlijk, want de binnentuin kan afgedekt worden. Voor wie op zoek is naar een locatie middenin de natuur (en toch een beetje in de stad) is dit perfect. Een perfect wedding in groene glorie met rode appeltjes aan de bomen.
www.fruittuinvanwest.nl