15 januari 2024, door Evi Boonstra

Trouwplannen? Save the date season staat voor de deur

15 januari 2024, door Evi Boonstra

Trouwplannen? Save the date season staat voor de deur

Het save the date season staat weer voor de deur en wij snappen als geen ander dat je daar best wat hulp bij kunt gebruiken. Het plannen van een bruiloft heeft immers al genoeg voeten in de aarde. Dat je wil dat niemand meer om jullie datum of data heen kan is duidelijk. Dat je save the date kaart er knap uit moet zien als-ie op de mat valt ook. Maar hoe, wat, waar moet je verder nog aan denken? Sit back en relax, want we loodsen je er samen met Made for Moments doorheen.

First things first

First things first

De save the date is het allereerste moment van officiële communicatie naar je bruiloftsgasten en zet daarmee de toon voor de stijl en het gevoel dat jullie uit willen dragen op de bruiloft. Mooi dus als dit ook in lijn is met de officiële uitnodiging, de styling en aankleding van jullie bruiloft. En uiteraard de overige wedding stationery, denk aan: welkomstbord, programmaboekjes, tafelschikking, menukaarten etc. Het hoeft natuurlijk lang niet allemaal exact hetzelfde te zijn, ‘n snufje speelsheid is namelijk best leuk. Zorg ervoor dat je save the date qua design, kleurgebruik of materialen overeenkomsten heeft met de overige (toekomstige) ontwerpen. Soit! De save the date moet dus passen bij jullie, jullie grote dag en vooral ook lekker duidelijk zijn.

Tip van Flip

Tip van Flip

Handig: nodig je niet al je gasten de gehele dag uit? Maak alvast onderscheid tussen een save the date en save the night, dan weet iedereen op tijd waar-ie aan toe is. Scheelt je later weer gedoe. Geldt overigens ook voor de adressering; wees duidelijk wie de genodigden zijn. Zo kunnen je gasten direct opmaken of hun koters of nieuwe vlam ook van de partij zijn.

Is je bruiloft in het buitenland of op een andere locatie wat verder van huis, geef dan ook op tijd de locatie door. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Zo kunnen je gasten tijdig aan de slag met het plannen van overnachtingen, vluchten of andere reisplannen.

Made for Moments

Made for Moments

Wat je wil is een kekke kaart die er echt uitspringt, zeker tijdens een druk trouwseizoen. Dat komt bij Made for Moments helemaal goed, want de keuze is daar reuze. Je kunt er kiezen uit meer dan 270 (!!) unieke designs, die je volledig kunt personaliseren en aanpassen naar je eigen smaak. Liever zelf iets ontwerpen? Ook geen probleem! Wat nog zo’n dikke plus is, is dat je altijd een proefdruk kunt bestellen om je ontwerp eerst zelf te kunnen zien en ervaren voordat je ze voor al je gasten laat drukken. Juist, die kwaliteitscontrole heb je dus helemaal zelf in de hand. Houden we van.

Oh, en heb je al eens aan getuigen kaartjes gedacht? Top timing om je getuigen ook rond de save the date periode te vragen door middel van een persoonlijk kaartje. Dit en nog veel meer over de verschillende soorten wedding stationery van Made for Moments vind je in Best of Barts Bruiloft.