Nederland, Amsterdam6 januari 2016, door Maartje

TS Bites & Wine, Amsterdam (West)

Nederland, Amsterdam, 6 januari 2016, door Maartje

TS Bites & Wine, Amsterdam (West)

Woensdagavond = de hort op willen voor een hap en een drank, want bijna weekend. Al halen we die hap net zo gemakkelijk in huis, want nog geen weekend. Al is het alleen een stuk kaas, oke, en wijn. Omdat dat zo lekker de week breekt. En dus: de beste woensdag-kaas-wijn-tips, iedere week, uit of thuis, graag gedaan.

Aan de Kinkerstraat in Amsterdam West (waar je ook Marvin vindt) zit TS Bites & Wine, waar je, zoals de naam al doet denken, lekker kunt happen en drinken. Op de uitgebreide kaart vind je wijn, veel wijn. En hoewel TS Bites & Wine een wijnbar is, is ‘ie niet vergelijkbaar met andere, vaak chique en dure wijnbars. Bij TS Bites & Wine maakt het niet uit als je niks van wijn weet of als je geen verschil tussen die twee rode wijnen proeft. Als je het maar lekker vindt. Hier ook geen kleine selectie per glas en grote selectie per fles (zoals bij de 'chiquere' wijnbars het geval), maar juist andersom. Ze hebben 40 open wijnen op de kaart staan. Zo hoef je niet meteen een dure fles te bestellen en kun je, als je wilt, meerdere verschillende wijnen proeven. Ook leuk: je kunt de wijnen ook per half glas bestellen, voor als je niet kunt kiezen.

Op de kaart vind je, naast verschillende kleine en grote happen, ook een kaasplateau. Geen plankje, maar plateau, want vijf verschillende soorten kaas (en dat is veel). Compleet met vijgenbrood en perenstroop. Bij elke hap wordt een bepaalde wijn aangeraden, zodat je het beste van beide hebt. Bij de kaas drink je bijvoorbeeld een Riesling, uitgekozen door eigenaresse Tanja Bruintjes, die vinoloog is. Dat zit dus wel snor. Kortom, een laagdrempelige plek voor iedereen die van wijn (en kaas) houdt, maar niet per se een wijnexpert is. Voor wie wel wijnexpert (of iets wat in de buurt komt) wil worden: ze hebben bij TS Bites & Wine ook wijnproeverijen. TS Bites & Wine

Beeld via @amsnxt