Hup, die tuin in met de kids! De achter- (of voor)tuin als speelparadijs
Simpeler vermaak is er eigenijk niet. Men neemt een schriftje en een insectenpotje en los ben je. Samen met het kroost speur je beestjes op en neem je ze letterlijk onder de loep. Wat voor diertje is het? Waar heb je hem gevonden? Hoe gedraagt hij zicht? Het schriftje dient voor de notulen. Creatievelingen maken er zelfs een bingo van. Lieveheersbeestje, pissebedden, spinnetjes en vlinders. Vier keer raak? Bingo! Bij gebrek aan een tuin kan je altijd (mits verantwoord) in het park op onderzoek uitgaan.
Extra tip: het bijzondere beestjes boek kan dienen als naslagwerk. Leuk om erbij te pakken!
Zodra de beestjes gevangen zijn is het een feest om deze na te tekenen. Beetje hulp van papa of mama waar mogelijk. Et voila, aan de knutsel!
Bloemen, die hebben we nu allemaal massaal in huis nu toch? Hoe kan het ook anders: je bent 24/7 thuis en het staat zo gezellig. En je helpt de lokale tuinder. Gooi ze niet weg, we herhalen: niet weggooien! Druk ze plat. Say what? Yup, koop een leuke bloemenpers (bijvoorbeeld deze heerlijke van Dille en Kamille) en stop de gekleurde vondsten tussen twee zware boeken. Die old school methode werkt nog altijd als een gek. Daarna is het natuurlijk heel leuk om de gedroogde bloemetjes in een boekje te plakken, een fotolijstje of stop je ze in een enveloppe met een lieve brief (inclusief ander kunstwerk) aan oma.
Hoe leuk om juist nu met de kindjes een kleine moestuin te beginnen? Dat kan uiteraard simpel: met een bak met aarde en wat zaadjes kom je al een heel eind. Maar je kan het ook iets up-levelen en het als een pro aanpakken met een kleine moestuinbak (kost je twee tientjes online). Met het boek Zie zo zaai je worden de kids aan de hand genomen.
Weinig ingrediënten voor nodig, behalve veel geduld! Gras en bloempjes (neem bijv madeliefjes en boterbloesjes) en je zet zo een kransje in elkaar. Meteen een leuke haaraccesoire erbij.