Nederland, Utrecht6 oktober 2020, door Michel + Renske

Zuid, de heerlijke nieuwe aanwinst van Amersfoort

Nederland, Utrecht, 6 oktober 2020, door Michel + Renske

Zuid, de heerlijke nieuwe aanwinst van Amersfoort

And... Op naar Amersfoort waar het iedere keer weer verrassend leuk blijkt. Echt waar. Maar wij, en de inwoners van het gezellige Amersfoort Zuid gelukkig ook, misten nog een plekje... Naast groen, leuke winkels en al het praktische miste er nog zo'n adres die de bewoners echt bij elkaar kon brengen. Een gezellige woonkamer waar je kan werken, borrelen, lunchen en elkaar simpelweg zien en bijpraten. En er was ook nog wel behoefte aan een plek waar je leuke cadeaus kon kopen of jezelf met iets moois verwennen... Je raadt het al: dat allemaal kwam samen op dat mooie hoek plekje aan de Van Campenstraat (wie Amersfoort kent, kent het wel). Zuid is de naam zijn. En bij Zuid mag je zijn.

Zuid, Amersfoort

Zuid, Amersfoort

Zuid is licht en ruim opgezet, een groot licht walhalla is het te midden van een groene omgeving. Als je binnenkomt heb je het idee in een hippie shack rond te lopen zoals je die  eigenlijk alleen kent van het strand. Grove houten vloeren met bohemian style lampen en decoratie. Niet meer, niet minder. Relaxed en gezellig. En dat dus helemaal niet aan het strand. Ha!

Bij Zuid loop je van het restaurant zo de winkel in waardoor alles eigenlijk lekker door elkaar loopt. Daarnaast is er een gigantische tuin waar je kunt relaxen in een heerlijke zithoek met een drankje of hapje. Alle happen van de kaart worden huisgemaakt – ook daar hebben ze wel verstand van bij Zuid. Los van een lekkere lunch en borrelkaart worden er ook regelmatig workshops gegeven. Zo worden er knutselactiviteiten voor het jonge grut geregeld en wordt er ook regelmatig wat muzikaal vermaak ingezet om de gasten te entertainment. De mensen van Zuid zitten absoluut niet stil (en wij zetten ons maar weer eens in beweging voor een nieuw rondje Zuid).

 
Leuk om te combineren met een dagje stad of dierenpark Amersfoort.