29 september 2022, door Nina van Hilst

Warm de winter door: binnen en buiten

29 september 2022, door Nina van Hilst

Warm de winter door: binnen en buiten

De vraag deze winter: hoe houden we het warm? Zonder ons in het rood te betalen aan energiekosten. Hoe houden we het zowel binnen als buiten knus en lekker, ondanks de aankomende kou en hoge energietarieven. Van faux fur muts tot infrarood kussen en meer onverwachte hete wendingen. Winter is coming en wij zitten er - warm en wel - klaar voor.

 

Binnen zitten? Nee joh, we gaan er juist graag op uit. Bij deze toffe plekken is het heerlijk logeren deze winter.

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming

Ze verbruiken relatief weinig stroom en geven heel lokaal toch warmte af. Dan kan de verwarming een paar graden lager terwijl waar je zit het toch lekker is. Vorige winter ontdekten we met team Bart de infrarood kussens van Stoov en zijn sindsdien fan. Hier ligt ook de stoelverwarmer trouw over de thuiswerkplek en terwijl de kachel uit staat, zitten wij met warme billen aan ons bureau. Je laadt Stoov op en vervolgens kun je draadloos jezelf verwarmen waar je wilt: op de bank, in de auto of in de tuin. We deden onlangs een vragenrondje voor meer infrarood verwarming maar kregen nul tips. Stuur ons zeker een berichtje als je toch nog een gouden verwarmings-ei hebt gevonden. Dan schrijven we hem hierbij.

Wollig warm

Wollig warm

Om het warm te houden: laagjes, laagjes, laagjes. Als basislaag onder je volgende vier lagen of juist verstopt onder je zwierige jurk: een dun wolletje bijvoorbeeld van Dilling of Arket. Met min honderd trekken we daar met liefde nog een spencer overheen. The Spencer Club maakt handgebreide spencers in verschillende kleuren en modellen. Om het af te toppen – nooit meer koud – wrappen we onszelf nog graag in een heerlijk warm vest. Doen we chauvinistisch dan kiezen we voor Gris Collection. Het merk wat Leiden’s favoriete winkel Antraciet onlangs heeft gelanceerd. Voor wat internationale warmte vergrijpen we ons graag aan Sezane of Babaa.

Warme voetjes

Warme voetjes

Warm worden begint bij… je voeten. En we schreven al eerder een mooi lijstje vol van de warmste, gezelligste pantoffels. Daar willen we dan graag even uit highlighten dat we nog steeds op Give a Pon zijn. Deze traditioneel gemaakte Griekse sloffen zijn sociaal, duurzaam en houden een traditionele ambacht in stand. Voor de echt koude vloeren gaat er niks boven schapenvacht. (sorry vegans) Ja Ugg maar ook van Nederlandse makelij is er schapenwol. Straight from Texel is er Texelana met betaalbare pantoffels. En er is het familiebedrijf Rotonde uit Heiloo die al dertig jaar de zachtste schapenvacht sloffen maken. Om nooit meer uit te doen.

Hete lijven

Hete lijven

Er wordt gezegd dat niets zo goed verwarmt als naakt tegen elkaar aan te liggen. Dat is het proberen waard toch? Kleren uit, partner (of je wilde date) mee en samen onder de dekens. Samen Netflixen onder de dekens kan zeker. Maar wil je de temperatuur nog wat verder omhoog krijgen, duik dan in bed met Bart. Niet echt natuurlijk, of je liefde moet toevallig ook zo heten. Maar we schreven met ons team de rubriek In bed met Bart over allerlei spannende pleziermakers. Van speeltjes tot luisterporno en meer zaken om het warm van te krijgen.