15 januari 2018, door Maartje

Tulpen plukken op de Dam

15 januari 2018, door Maartje

Tulpen plukken op de Dam

Tulpen-seizoen is aan! Bijna aan. Vinden we leuk, sowieso, want nothing beats een (overvolle!) vaas aan tulpen op tafel, niet? Plus: 'Als de lente komt dan stuur ik jou, tulpen uit Amsterdam', en zo is dat.

Maar het kan dus nóg leuker/ beter/ gezelliger: door ze zelf te plukken op de Amsterdamse Dam. Echt waar, dat stenen plein hartje hoofdstad inderdaad. Het is een jaarlijkse traditie aan het worden die we dolenthousiast toejuichen. En iedereen mag meespelen (plukken). Voor niks.

Dat gaat zo: op zaterdag 20 januari kleurt de Dam (weer) tulpenrood, roze, groen, geel en paars dankzij de aanleg van een gigantische tulpenpluktuin met maarliefst 200.000 tulpen pal voor het Paleis op de Dam. Alles om het tulpenseizoen - Hollands terechte trots - in te luiden  Vanaf 13.00 uur ben je welkom om je eigen bossie te komen plukken (let wel: op is uiteraard op)

De tulpenpluktuin op de Amsterdamse Dam is een initiatief, en eerlijk gezegd vooral een groot cadeau aan ons allen, van Nederlandse kwekers. Natuurlijk hangt daar ook een thema aan: romantiek it is. En een bosje tulpen geven aan een ander is lief (samen delen ook, zomaar een suggestie).

Tussen 13.00 en 16.30 kan er geplukt worden. 3 x raden waar wij zijn zaterdag 20 januari 2018.

En dat allemaal met dank aan Mooiwatbloemendoen.nl