Nederland, Amsterdam7 juli 2020, door Maartje

Save it for a rainy day (deel 2): Tuschinski 2.0 + Bar Abraham Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 7 juli 2020, door Maartje

Save it for a rainy day (deel 2): Tuschinski 2.0 + Bar Abraham Amsterdam

Als je dit leest op dezelfde dag als wij dit schrijven, dan is het waarschijnlijk precies het nieuws waar je op zat te wachten. Als je dit leest op iedere andere dag van het jaar dat het met bakken uit de hemel komt, ook. Want de iconische Amsterdamse bioscoop Pathé Tuschinski kreeg een giga- en waanzinnige opknapbeurt waar we U tegen zeggen. En toen ze toch bezig waren, besloten de uitbaters er meteen maar een knappe cocktailbar in de klassieke stijl van het aloude Tuschinski bij te doen: Bar Abraham Amsterdam. Wij weten wel waar we jou kunnen vinden, mits je de regen weet te trotseren ;-).

Pathé Tuschinski

Pathé Tuschinski

Niet geheel onbelangrijk: check even die onwaarschijnlijk comfortabele lounge love seats! They had us at hello. Dat snappen we ook wel: bioscopen moeten tegenwoordig nogal concurreren met Netflix en andere streamingsdiensten waarmee je vanuit je eigen comfortabele thuis kaskrakers kunt bekijken. Dus snapt ook Pathé Tuschinski dat ze 1) met hun tijd mee moeten gaan en 2) het verschil moeten maken. Dat is dus precies wat ze deden: een waanzinnige knappe inhaalslag maken met een bioscoop die de bank thuis weer als vanouds het nakijken geeft.

Het iconische Theater Tuschinski is met de complete make-over zo mogelijk nog authentieker geworden. In november werd al een deel van het theater teruggebracht naar de originele stijl en in aanloop naar het 100-jarig bestaan van het theater in 2021 zijn nu ook de overige zalen vernieuwd. De stijl van toen, de techniek en het comfort van vandaag.

Bar Abraham Amsterdam

Bar Abraham Amsterdam

Naast de prachtige zalen met comfortabele luxe stoelen en tweezitsbankjes, de love seats (zo leuk), is er ook een nieuwe cocktail- en borrelbar geopend: Bar Abraham.

Nogal slim als je het ons vraag, want bij een ouderwetse avond bios hóórt naar een goeie Martini (shaken, not stirred). Dat is dan ook precies wat er op de (cocktail)kaart staan: signature cocktails, geïnspireerd door films, voor of na de film.

De bar is, uiteraard, een eerbetoon aan Abraham Tuschinski, de grondlegger van het mooiste filmtheater van Nederland. Cocktails drink je er, geïnspireerd door films en gemaakt met voornamelijk Nederlandse ingrediënten. Daarnaast serveert Bar Abraham mooie wijnen, Italiaanse koffies en is er een gevarieerde foodkaart met kleine gerechtjes om te delen en wisselende patisserie.