Spanje, Valencia28 juni 2021, door Anna Sophie Wellink

Ik-Vertrek: Daphne & Wouter van Yours Boutique Hotel, Valencia

Spanje, Valencia, 28 juni 2021, door Anna Sophie Wellink

Ik-Vertrek: Daphne & Wouter van Yours Boutique Hotel, Valencia

Hola! Valencia wat ben je leuk. Je bent zelfs zo leuk dat we er wel zouden willen wonen. Want niet alleen het klimaat is een dikke plus, wat dacht je van die horeca? Die temperamentvolle Spaanse cultuur? Die romantiek? Jup, alles compleet.

 

Niet alleen bij Bart denken we er zo over: Daphne en Wouter can agree. Nog een keer: Hola!  Want deze twee Dutchies vertrokken in 2013 samen vanuit Utrecht naar Valencia voor een heuse Ik-Vertrek. Niet omdat Nederland niet meer leuk was. Nee. 'gewoon', omdat, nadat ze terugkwamen van een mooie lange reis van zes maanden door Azië en Australië, de reiskriebels on bleven. En wat doe je dan? Precies, biezen pakken en gaan.

Hola Valencia

Hola Valencia

Die reis was een ervaring waar je U tegen zegt. ‘Tijdens zo’n reis volg je een route, we wilden ons heel graag voor langere tijd ergens settelen, om zo een ultieme buitenland ervaring op te doen.’

Valencia was geen onbekende bestemming bij de loved ones, eerst alleen van citytripjes en later het nieuwe thuis van Daphne en Wouter. De twee waren op slag verliefd op de Spaanse stad. En nog steeds…wat is het een luxe om elke ochtend op te staan en het bijna vanzelfsprekend is dat de zon er altijd is, palmbomen op iedere hoek en het strand op loopafstand. Jaloers? You’re not alone. 

Valencia, een heerlijke combinatie van strand, stad, cultuur en het vele groen door het prachtige Turia park (een 9 km lang park in een voormalige rivierbedding)

Never a dull moment

Never a dull moment

Daphne en Wouter gingen voor twee jaar, en dat zijn er inmiddels acht. ‘We genieten van het Spaanse leven en de alle mogelijkheden die de stad biedt. Zulke fijne en onvergetelijke jaren met mooie mijlpalen. We zijn uitgegroeid tot ondernemers met grote dromen.

De twee begonnen in Valencia met het runnen van een B&B, na ruim vier succesvolle jaren was het tijd voor de next step. Op dit moment zijn de twee in een afrondende fase van de bouw van hun eigen Boutique Hotel YOURS. Een plek waar Daphne en Wouter hun passie vonden en hier al hun ondernemende energie in kwijt kunnen. Of dat zonder slag of stoot ging? Nope, het heeft vier jaar geduurd voordat het stel is waar ze nu zijn.

We zijn uitgegroeid tot ondernemers met grote dromen.

Note: tegenslagen zorgden ervoor dat Daphne en Wouter ook twee andere bedrijven zijn gestart. En een ander nogal groot detail in die jaren: er zijn ook twee kids geboren (nu drie en vijf jaar oud).

We verheugen ons op de opening van YOURS in juli 2021. Na jaren van voorbereidingen, met veel vallen en opstaan, vaker huilen dan lachen, wordt het een prachtige plek waar ontzettend veel love in zit. Mede dankzij de hulp van Kris. Zij is straks de general manager van het hotel en zal met het team de gasten ontvangen. Zij heeft ons afgelopen jaar al ondersteund in deze pre-openingsfase om van het bezoeken van YOURS, straks een onvergetelijke ervaring te maken.

Eind van dit jaar verruilt het gezin Valencia weer voor het Nederlandse landschap, maar zullen ze zo vaak mogelijk op en neer reizen. Het gezin zal altijd een connectie houden met Valencia Iets met best of both worlds is het idee.

Nu wil je natuurlijk weten waarom terug naar Nederland? Daphne en Wouter blijven hetzelfde doen alleen dan vanuit Nederland, remote werken it is. Voor nu is het plan om weer te settelen, een nieuw huis te vinden en hopelijk niet al te veel verbouwen want dat heeft het stel wel even gehad voor nu. Wie op de site van YOURS kijkt ziet binnen één oogopslag, deze luitjes hebben smaak. Dat wordt dan lastig, een huis niet verbouwen… Daphne en Wouter blijven eigenaar van het hotel in Valencia, ze blijven meer dan betrokken en eindverantwoordelijk voor alle disciplines.

Kris is de manager op locatie en wij op afstand. Wouter heeft ook nog een engineering bureau gespecialiseerd in interieur voor luxe jachtbouw, waarbij een deel van zijn team in Valencia zit en een deel in Nederland, dus die werkzaamheden zullen ook gewoon doorlopen. En wie weet wat er nog op ons pad komt?

Als we eenmaal weer in Nederland wonen zullen we vast het Spaanse klimaat missen. Met de regenlaarzen aan in plassen stampen is voor onze kids dan ook vrij uniek en we zijn dan vaak als enigen op straat. Misschien minder spannend als we straks weer in Nederland wonen.

Valencia leuk met de kids? Jazeker, lees hier meer.

Heimwee of toch niet?

Heimwee of toch niet?

Het gezin kijkt er naar uit weer dichterbij familie te wonen en de koters op kunnen zien groeien met familie om hen heen. Dat hebben ze zeker gemist de afgelopen jaren. De Spanjaarden als echte familiemensen, dan mis je het zelf nog een beetje meer. Het cultuur- en mentaliteitsverschil is wel iets wat altijd lastig zal blijven. Onze Nederlandse drive, efficiëntie en onze directheid. Iets wat tijdens de bouw en het ontwerp van het hotel meerdere keren tot spannende situaties heeft geleid.

Maar ook bijvoorbeeld meegaan in het Spaanse ritme, waaronder bijvoorbeeld rond 21:00 uur dineren, late bedtijden en dus ook voor kinderen, daar konden wij ons niet helemaal in vinden. Dit heeft wel invloed op het integreren als gezin. Schooltijden zijn hier tot 17:00 uur, buitenschoolse activiteiten of kinderfeestjes beginnen gerust rond 18:00 á 19:00 uur. Daarna moet er dan nog gegeten worden, dus niks na Sesamstraat naar bed, dan begint het feestje pas.

We zien Valencia als ons thuis. De stad waar we het ondernemerschap zijn gestart en nooit meer anders zouden willen. Waar we de komende jaren nog veel zullen zijn voor YOURS en de andere bedrijven. Bijna klaar voor ons ‘nieuwe’ avontuur in Nederland!

Je moet de groeten uit het buitenland hebben

Niet alleen als je gaat emigreren is een ziektekosten(reis)verzekering een mustook tijdens een verre reis is het een aanrader. Of wanneer je een ‘Ik vertrek’ voor even doet. De beste tip die wij kregen was: ‘ga eens bij OOM Verzekeringen kijken!’ Dat is een kleine, Nederlandse verzekeringsmaatschappij die verzekert waar andere verzekeraars stoppen. Dat is geen broodje aap – we deden onderzoek en het is écht zo. Lees hier meer.