Barts Best of: Ameland

Barts Best of: Ameland

Een reis afleggen naar onze eigen Nederlandse Balearen geeft toch echt wel dat instant vakantiegevoel. O hey, hallo Waddeneilanden! Dat moment dat je de zee ziet, terwijl je de boottocht nog moet maken, dan weet je, de (mini)vakantie is begonnen. Ameland is leuk voor een weekend weg, maar Ameland is nog leuker voor een week of langer. Dan kom je in die eiland vibe. Even helemaal weg van het vasteland. Rust, ruimte en lekker uitwaaien. Een verzameling met het beste van Ameland ontbrak nog, stom natuurlijk. Tot nu: Barts Best of: Ameland. Encore.

Strandpaviljoen Sjoerd Ameland

Strandpaviljoen Sjoerd Ameland

Kijk, een stoere strandtent zoals een strandtent bedoeld is. Geen gedoe bij Sjoerd, wel steevast gezelligheid en een goed (strand)maal, een biertje en goedgemutst personeel. Dat maakt of breekt namelijk onze vakantie. Sjoerd maakt ‘m hoor. Het is er, heel kort door de bocht, maar wel de waarheid, gewoon Heel Erg Relaxed. O, en de tafels met ingebouwd vuur vinden we leuk. Plekje om dag na dag (na dag na dag) terug te komen. En ja, dat is helemaal ok.

Van Heeckeren Hotel

Van Heeckeren Hotel

Het Van Heeckeren Hotel op Ameland is kleinschalig en knus; persoonlijke service it is. Kamers met alles erop en eraan voor een fijn verblijf. Het hotel heeft zelfs meerdere restaurants. Een Grandcafé om mee te beginnen; daar plof je neer op één van de heerlijke lounge bankjes bij sfeervol haardvuur en geniet je van een glas goede wijn of een frisse cocktail. En er is een Beachclub; hier worden de beste sushi en sandwiches verkocht, terwijl jij met je voetjes in het zand aan het chillen bent. Proeflokaal Rixt vind je onder de toren in Nes – een gezellige sfeer en de ideale plek voor een avondje uit. Voor ieder wat wils zeg maar. Ontbijten vinden ze bij Van Heeckeren belangrijk: de lui daar beweren dat ze het meest uitgebreide ontbijtbuffet van heel Ameland serveren. Een ontbijt waar je U tegen zegt.

 

Lees meer

We hebben het hier op de site regelmatig over TexelTerschelling en Vlieland. We hebben het meer dan eens over de allerfijnste strandtenten en we stippen onze lievelingsadressen op Ibiza en Formentera regelmatig aan… Maar what about ons eigen Ameland?

Little Canvas Escapes

Little Canvas Escapes

Glamping is het nieuwe camping en deze trend kan wat ons betreft niet lang genoeg aanhouden. Als je je natuurfix wilt halen, hoeft dat niet meer in een kleine, oude tent op een lek luchtbed. Niet die ingezakte campingstoelen waarvan je de rest van de dag pijn in je rug hebt. Nee, heus lounge meubilair waar je goed in kunt wegzakken. Als je bij Little Canvas Escape Ameland gaat slapen, heb je luxe, stijl, comfort én je zit midden in de natuur (maar echt middenin he, in de eerste duinkering en direct aan zee). Het is bij aankomst misschien een beetje zoeken, maar dan zie je de tipitoppen boven de duinen uitkomen en je ziet niks meer van de buitenwereld (al is van alles leuks op loopafstand). Alleen maar groen, duinen, ruisende bomen – de vakantie is begonnen, hoor.

Lees meer over Little Canvas Escape Ameland 

Beachclub The Sunset

Beachclub The Sunset

Beach Club The Sunset op Ameland, Ibiza aan de Noordzee zoals ze zelf zeggen, is heerlijk en heet nieuws.

Op het uiterste westpuntje van Waddeneiland Ameland vind je Beachclub The Sunset. Er zijn volop loungebanken op het terras om in neer te ploffen, je kunt er genieten van de echt lekkere gerechten van de uitgebreide lunchkaart (vooral het fingerfood is top) en de cocktails en verschillende G&T’s worden met liefde gemaakt en geshaked.

Er komen zomerse beats uit de speakers, het uitzicht over het brede Noordzee strand is briljant en nothing beats het met-je-voeten-in-het-zand – Beachclub The Sunset wordt niet voor niets het Ibiza van de Noordzee genoemd!

(over originele adressen in het Waddengebied gesproken: daar hebben we er nog een paar van! Check even Barts Best of de Wadden)

Van Heeckeren Apartments en Suites

Van Heeckeren Apartments en Suites

Die geweldige lui van Van Heeckeren zitten ook nooit. Naast hun fijne hotel en horeca hebben ze nu ook nog eens een aantal spiksplinternieuwe appartementen en suites verspreid over meerdere plekken op Ameland. Wil je een studio in Hollum, een penthouse of loft in Nes of met de hele familie in Buren? Alles erop en eraan, alles mooi en alles op een hinkstapsprong van zowel de reuring in het dorp als de rust en ruimte van de natuur.

Van Heeckeren Apartment & Suites