25 maart 2021, door Sanne Carbaat

Upperbloom to the rescue: een groen balkon zonder groene vingers

25 maart 2021, door Sanne Carbaat

Upperbloom to the rescue: een groen balkon zonder groene vingers

Je kent het wel: je woont in een klein appartement met een postzegelbalkon (als je al mazzel hebt) en je wil wel wat, maar hoe dan? Weinig ruimte, bijna geen zon, te veel zon (dat is een luxeprobleem overigens he) of gewoon absoluut geen groene vingers. Snappen we allemaal, maar wat doe je er aan? Nou, de fantastische mensen van Upperbloom even benaderen, want die hebben op alle bovenstaande problemen dé oplossing. Met een Upperbloom abonnement heb je het hele jaar door groen in je buitenparadijsje zonder er zelf al te veel aan te hoeven doen en met alle expertise die Upperbloom in bezit heeft. Voor de maandelijkse prijs van misschien twee take-away cappuccino, dus daar kan je het echt niet voor laten.

Meer weten over iets meer hands-on tuinieren? Klik hier.

Zo’n triest gezicht als je door de stad fietst en je ziet van die lege, groezelige balkonnetjes. Soms hangt er een verlept bakje bloemen, maar meestal staat er een stapeltje bierkratten en een vuilniszak. Treurig vinden we. Dit hoeft dus niet meer met de buitenplanten van Upperbloom. Leuker en mooier voor jezelf om naar te kijken en ook een fleuriger straatbeeld. Fleur dus je balkon of tuin op met gevulde plantenbakken en nog leuker, de bloemen en planten kan je ook laten wisselen. Nooit meer een saai balkon dus. En die kratten met lege flesjes nu gewoon een keer wegbrengen, scheelt ook.

 

 

Ok ok, dan heb je dus dat groen bij je naar binnen gehaald (of naar buiten eigenlijk), maar zonder groene vingers gaan die dan binnen de kortste keren toch dood? Eeeh nee dus. De balkoniers van Upperbloom komen al het fleurigs bij je installeren en het wordt ook uniek aangepast op jouw balkon of tuintje. Alles kan tegen een stootje en is eenvoudig in onderhoud – de slimme plantenbakken zijn voorzien van een extra groot waterreservoir, zodat je minder vaak water hoeft te geven. Slimmer nog, met de watermeter zie je meteen of je planten water nodig hebben of dat je ze juist even met rust moet laten. Gewoon gaan zitten, glaasje iets erbij en genieten van je groen.

 

Zoals we al zeiden, kun je je planten dus omruilen. Hoe fijn, een winters tafereel en weer vol groen en kleur in de zomer. Voor het echt heel erg prima bedrag van 9,90 eu per maand heb je dus lieve balkoniers die twee keer per jaar bij je over de vloer komen om je plantenbakken weer te voorzien van nieuwe en sterke planten (en van eigen bodem, hoezee!). Hoef je zelf niet met je vingers in de aarde, alles wordt voor je geregeld. En kan je ze meteen bekogelen met al je balkonvragen die je altijd al had.

Misschien heb je zelf al precies in je hoofd hoe jij je droombalkon wilt hebben, maar wellicht kom je niet verder dan ‘eeeuh groen?’. Beiden geen probleem. Je kan meedenken en voorkeuren aangeven zoveel als je wilt. Ga je er helemaal blanco in? Dan hebben de mensen bij Upperbloom een scala aan floral designers, plantenexperts en kwekers die plantensets voor je bedenken en in elkaar zetten voor elk soort balkon dat je je maar kan bedenken.

Met looks alleen kom je er natuurlijk niet. Fijn dat je balkon zo groen is, maar dat moet de rest natuurlijk ook goed in elkaar zitten. En je raadt het al, dat zit het ook. De plantenbakken kunnen tegen een stootje (lees Nederlands weer), de planten komen van een kweker uit eigen land; met de juiste voeding. De service is circulair ingericht, dat komt erop neer dat hergebruik wordt gemaximaliseerd en de afvalproductie geminimaliseerd. Planten die na een wissel terugkomen, worden tot compost verwerkt, hergebruikt voor een nieuwe plantenset of gedoneerd aan bijvoorbeeld hongerige geitjes. Jouw plantjes worden optimaal geplant en gekweekt bij de sociale tuinderij van Pantar Amsterdam, door kwetsbare mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om aan een baan te komen. De sociale tuinderij van Pantar Amsterdam: Goed voor de mens, goed voor het milieu en goed voor je balkon.

Niet meer hier je potgrond bestellen, en daar je plantjes. Oh, gereedschap vergeten, weer bestellen dus. Allemaal onnodig heen- en weergerij van vrachtauto’s en gebruik van verpakkingsmateriaal. Kan dus veel slimmer bij Upperbloom, dan heb je alles in één keer. Echt, bij Bart zijn we helemaal fan van dit idee (en dat we dus eindelijk een plantenzee hebben op ons postzegelbalkon met geen greintje zon). Kom maar door met die buitenzitmomenten!

Lees hier meer of schrijf je gewoon meteen in voor een abonnement bij Upperbloom.