31 mei 2022, door Nina van Hilst

Zon-proof met UV-zwemkleding voor kindjes

31 mei 2022, door Nina van Hilst

Zon-proof met UV-zwemkleding voor kindjes

Waar je vroeger enkel de Engelse kindjes ingepakt op het strand zag, is UV-zwemkleding inmiddels in alle landen ingeburgerd. Een fijne bijkomstigheid is dat die hardroze en kobaltblauwe pakjes met cartoonprint gelukkig tegenwoordig verruild zijn voor mooie pakjes in fijne kleuren. En fijn dat je mini onbezorgd - en stijlvol - op het strand kan rondbanjeren. Iedereen happy!

 

Zomer aan! En je vindt ons bij deze kidsproof strandtenten.

Tenue de Soleil

Tenue de Soleil

Het Nederlandse Tenue de Soleil voorziet meisjes, jongens én ook mama’s van UV-pakjes. Het merk werd opgericht door dermatoloog Daniel Kadouch en heeft de missie onze huidjes te beschermen en ons allemaal in te lichten over gezond zonnen. Tenue de Soleil is er voor 6 maanden tot 12 jaar in mooie uni’s kleuren, strepen en panterprints. Dit voorjaar lanceren ze een speciale collectie met Love Stories die ook in damesmaat uitgevoerd is. Deze special is in een toffe roze-oranje colour block en te leuk om mee te twinnen.

Tenue de Soleil

Zulu & Zephyr

Zulu & Zephyr

Heb je dat ook weleens dat je graag een klein hapje van je mini wilt nemen? In de snoeperige zwempakjes van Zulu & Zephyr neemt die drang enkel nog maar toe. Het Australische merk maakt badpakjes, mini bikini’s, shortjes en rashies – aka UV-tops – in funky modellen en kleurtjes. Zulu & Zephyr werkt met het eco-verantwoorde Econyl, gemaakt van nylon ocean waste. Vervolgens maken ze deze ethisch verantwoorde pakjes in esthetisch verantwoorde kleurtjes als Papaya, Avocado en Mango. En kunnen we je verzekeren dat je baby of kindje er bijloopt om op te eten. In Europa te koop bij Smallable en Melijoe.

Zulu & Zephyr

Bobo Choses

Bobo Choses

In dit lijstje mag een van onze persoonlijke favoriete kids merken natuurlijk niet ontbreken. Juist omdat Bobo Choses zo heerlijk kleurrijk en altijd origineel is, vinden we het zo lekker bij onze eigenzinnige mini-pubers (lees: 3 tot 5 jaar) passen. En ook deze zomer is de collectie van BS. weer om te smullen. Schattige onesies met UPF50+ die ze zullen dragen totdat de gaten erin vallen. Eigenwijze badpakjes met flare mouwen. Handige zwemleggings om te voorkomen dat die beentjes rood worden. Vrolijke kleurtjes en prints included.

Bobo Choses

Gray Label

Gray Label

Bij alle Bart’s mama’s ligt wel Gray Label in de kinderkasten. Het Nederlandse, duurzame merk heeft perfecte en heerlijk zachte baby- en kinderkleding. Met de mooie kleuren die Gray Label heeft, zijn we maar wat blij dat ze ook met UV-zwemkleding komen. UV-jasjes met bescherming UPF50+ en bijpassende shorts, badpakjes en zonnehoedjes. Allemaal in de fijne kleurtjes Peanut en Rustic Clay. De “fans” weten dan natuurlijk meteen waarover we het hebben. Of je kijkt op de plaatjes hiernaast. 😉

Gray Label

Smallable + Liewood + Konges Slojd

Smallable + Liewood + Konges Slojd

Geen tijd om te kijken welk pakje je het nu het leukste vindt maar je hebt er wel eentje nodig. Smallable heeft een reuze keuze en is een top verzamelplek van alle leuke kindermerken. De pakjes van Liewood, Rylee + Cru en Konges Slojd hebben rustige kleuren en zijn iets betaalbaarder. Bobo Choses, Zulu & Zephyr en Gray Label worden ook bij deze Franse shop verkocht.

Smallable UV-pakjes

Beach & Bandits

Beach & Bandits

Het tevens Nederlandse Beach & Bandits voorziet onze kinderen al heel wat jaren van fijne UV-pakjes en -shirtjes. De collectie is groot en divers. Pakjes, shirtjes, hoedjes en poncho handdoeken. In uni’s, prints, met leuke teksten, felle kleuren, matte kleuren, you name it. Uiteraard allemaal in UPF50+ zodat je vrolijke kleintje veilig in de zon kan rondrennen.

Beach & Bandits

Kikibini Kids

Kikibini Kids

Kikibini heeft UV zwemkleding voor meisjes van 2 tot 7. Meisjes? Of jongetjes die van een roezeltje houden. Wij keuren het goed. Het Amsterdamse label heeft onesies in drie zoete pastelkleuren: lavender, purple rose en almond. En van twee tot en met vijf jaar. Zoals alle UV-pakjes drogen de pakjes snel, zijn ze stretchy en comfy. Met UPF 50+ kan mini net wat langer in de zon spelen zonder in een tomaatje te veranderen.

Kikibini Kids

UV-Play

UV-Play

Ook Nederlands en dan ook nog eens ontwikkeld door een ervaren huidarts, dat is het jonge label UV-play. Want hoewel veel zwemkleding ontzettend cute is, zijn niet alle pakjes even bedekkend en dat helpt niet echt zeg maar. Nee, eindeloos speelplezier en zorgeloze zomerdagen, dat is waar huidarts Judith op uit is. Samen met partner-in-UV-crime Nina creëerde ze een kleine collectie vrolijke zwemkleding die echt bedekkend is en die verbranding bij jonge kinderen welke leidt tot UV-schade (en hogere kans  op huidkanker op latere leeftijd) tegengaat. Fast forward en zie daar: vrolijke leopard leggings, blauw-wit gestreepte boevenpakjes en tops met een knipoog waarin kleintjes van 0 tot 6 jaar naar hartelust in de zon kunnen spelen! UV-Play