1 juni 2021, door Nina van Hilst

Zon-proof met UV-zwemkleding voor kindjes

1 juni 2021, door Nina van Hilst

Zon-proof met UV-zwemkleding voor kindjes

Waar je vroeger enkel de Engelse kindjes ingepakt op het strand zag, is UV-zwemkleding inmiddels in alle landen ingeburgerd. Een fijne bijkomstigheid is dat die hardroze en kobaltblauwe pakjes met cartoonprint gelukkig tegenwoordig verruild zijn voor mooie pakjes in fijne kleuren. En mini onbezorgd - en stijlvol - op het strand kan rondbanjeren zonder zonnebrand aan het einde van de dag. Iedereen happy!

Zulu & Zephyr

Zulu & Zephyr

Heb je dat ook weleens dat je graag een klein hapje van je mini wilt nemen? In de snoeperige zwempakjes van Zulu & Zephyr neemt die drang enkel nog maar toe. Het Australische merk maakt badpakjes, mini bikini’s, shortjes en rashies – aka UV-tops – in zoete modellen en kleurtjes. Zulu & Zephyr werkt met het eco-verantwoorde Econyl, gemaakt van nylon ocean waste. Vervolgens maken ze deze ethisch verantwoorde pakjes in esthetisch verantwoorde kleurtjes als Grapefruit, Citrus en Plum. En kunnen we je verzekeren dat je baby of kindje er bijloopt om op te eten.

Zulu & Zephyr

Bobo Choses

Bobo Choses

In dit lijstje mag een van onze persoonlijke favoriete kids merken natuurlijk niet ontbreken. Juist omdat Bobo Choses zo heerlijk kleurrijk en altijd origineel is, vinden we het zo lekker bij onze eigenzinnige mini-pubers (lees: 3 tot 5 jaar) passen. En ook deze zomer is de collectie van BS. weer om te smullen. Schattige onesies met UPF50+ die ze zullen dragen totdat de gaten erin vallen. Eigenwijze badpakjes met flare mouwen. Handige zwemleggings om te voorkomen dat die beentjes rood worden. Vrolijke kleurtjes en prints included.

Bobo Choses

Gray Label

Gray Label

Bij alle Bart’s mama’s ligt wel Gray Label in de kinderkasten. Het Nederlandse, duurzame merk heeft perfecte en heerlijk zachte baby- en kinderkleding. Met de mooie kleuren die Gray Label heeft, zijn we maar wat blij dat ze ook met UV-zwemkleding komen. UV-jasjes met bescherming UPF50+ en bijpassende shorts, badpakjes en zonnehoedjes. Allemaal in de fijne kleurtjes Peanut en Rustic Clay. De “fans” weten dan natuurlijk meteen waarover we het hebben. Of je kijkt op de plaatjes hiernaast. 😉

Gray Label

Kikibini Kids

Kikibini Kids

Helemaal vers van de pers want op moment van schrijven gaat het nieuwe Nederlandse merkje Kikibini Swimwear pas over een paar dagen live. Kikibini komt met UV zwemkleding voor meisjes van 2 tot 7. Als primeur komt het Amsterdamse label met onesies in drie zoete pastelkleuren: lavender, purple rose en almond. En er gaan meer maten, stijlen en kleuren komen. One to follow…

Kikibini Kids

Beach & Bandits

Beach & Bandits

Het tevens Nederlandse Beach & Bandits voorziet onze kinderen al heel wat jaren van fijne UV-pakjes en -shirtjes. De collectie is groot en divers. Pakjes, shirtjes, hoedjes en poncho handdoeken. In uni’s, prints, met leuke teksten, felle kleuren, matte kleuren, you name it. Uiteraard allemaal in UPF50+ zodat je vrolijke kleintje veilig in de zon kan rondrennen.

Beach & Bandits

Tenue de Soleil

Tenue de Soleil

Vorig jaar kwam er weer een Nederlandse UV-merkje bij: Tenue de Soleil. Het merk werd opgericht door een dermatoloog en heeft de missie kinderhuidjes te beschermen en ons allemaal voor te lichten over gezond zonnen. Tenue de Soleil is er voor baby’s en jongens en meisjes tot 12 jaar. En is er in mooie uni’s zoals donkerblauw, donkergroen, roest en roze. Met als leuk nieuwtje dit voorjaar: een speciale collectie met Les Coyotes de Paris die tot 18 jaar gaat. Deze special heeft zwart en een roze panterprint als thema. We zouden het bijna zelf willen dragen.

Tenue de Soleil

UV-Play

UV-Play

Ook Nederlands en dan ook nog eens ontwikkeld door een ervaren huidarts, dat is het jonge label UV-play. Want hoewel veel zwemkleding ontzettend cute is, zijn niet alle pakjes even bedekkend en dat helpt niet echt zeg maar. Nee, eindeloos speelplezier en zorgeloze zomerdagen, dat is waar huidarts Judith op uit is. Samen met partner-in-UV-crime Nina creëerde ze een kleine collectie vrolijke zwemkleding die echt bedekkend is en die verbranding bij jonge kinderen welke leidt tot UV-schade (en hogere kans  op huidkanker op latere leeftijd) tegengaat. Fast forward naar 2021 en zie daar: vrolijke leopard leggings, blauw-wit gestreepte boevenpakjes en tops met een knipoog waarin kleintjes van 0 tot 6 jaar naar hartelust in de zon kunnen spelen! UV-Play