11 april 2024, door Barts Boekje

Vakantietips in Nederland voor de adrenalinejunk

11 april 2024, door Barts Boekje

Vakantietips in Nederland voor de adrenalinejunk

Ben jij iemand die niet blij wordt van een rustige vakantie aan het strand? Wil jij juist het avontuur opzoeken en de adrenalinejunk in je wakker maken? Dat komt goed uit! In Nederland zijn er genoeg leuke activiteiten die je tank kunnen vullen. Tips en inspiratie? Natuurlijk hebben we dat!

Zo heb je al snel een goede vakantie of weekend weg vanaf een vakantiehuis als je dit lijstje bij de hand houdt.

Zoek de spanning op in een pretpark

Zoek de spanning op in een pretpark

Voor iemand die van snelheid en spanning houdt, is een dag (of weekend) naar een pretpark natuurlijk een inkoppertje. In Nederland komt je dan al snel uit bij Walibi Holland (de Goliath, schooluitje-nostalgie), of de Efteling natuurlijk, met all time favorite Joris en de Draak. Toverland in Sevenum is er nog eentje die vaak vergeten wordt.

Niet meer in Nederland, maar wel voor échte thrillseekers: Phantasialand in Duitsland, net onder Keulen. Fantastisch, voor een iets ouder publiek, en dat merk je aan de achtbanen. De Taron is fan-tas-tisch en gooit je adrenalinepeil onmiddelijk de hoogte in.

Zoek de hoogte op

Zoek de hoogte op

De meeste mensen zijn niet gemaakt om de hoogtes op te zoeken. Ons reptielenbrein zegt met alles in ons lijf dat we dit niet moeten doen en met beide voeten op de grond moeten blijven staan. Juist daarom is het zo leuk om de hoogte op te zoeken om je lijf vol adrenaline te pompen. Bungeejumpen kan hoor, maar we zoeken liever de klimbossen op. Met mooie obstakels en parcours tussen de bomen, klauteren over boomstammen, klimmen over netten of fietsen over touwen heen. Juist de diversiteit maakt het zo leuk. Geen klimbos is hetzelfde en overal word je gedwongen je grenzen op te zoeken.

Het ultieme hoogteavontuur is toch wel een sprong uit een vliegtuig. In Nederland heb je meerdere plekken waar je een sprong kunt wagen. Bijvoorbeeld op de Waddeneilanden op Texel, maar in het hele land zijn er bedrijven te vinden.

Sneeuw happen in de zomer

Sneeuw happen in de zomer

Sneeuw in de zomer? Op naar Landgraaf of Zoetermeer! Daar kun je in SnowWorld de ski’s of snowboard onderbinden en met een roetsjvaart van de sneeuwbaan afgaan. Lekker afkoelen tijdens de warme zomermaanden. Afkoelen kan natuurlijk ook op het water. Van pootje baden krijg je nou niet echt adrenaline, dus dan wordt het kitesurfen of waterskiien. In Borssele kan dit. Of stap op een surfplank en ga golfsurfen bij Domburg. Liever de wind in de zeilen hebben? Dan is windsurfen op het Veerse Meer een sportieve optie. Wat je ook gaat doen, met een vakantiehuis in Zeeland ben je dichtbij genoeg mogelijkheden om je uit te leven op het water!