Frankrijk23 april 2024, door Pien Born

Dutch Week in Val Thorens: aprés-ski in het hoogste skigebied van Europa

Frankrijk, 23 april 2024, door Pien Born

Dutch Week in Val Thorens: aprés-ski in het hoogste skigebied van Europa

Wie aan Val Thorens denkt, denkt skiën, sneeuw, en heel veel gezelligheid tijdens de après-ski. Grote kans ook dat je een bekende tegen het lijf loopt, want Hollanders weten Val Thorens goed te vinden. Het hele seizoen eigenlijk wel, en dan is Dutch Week in Val Thorens natuurlijk de kers op de taart. Uitgegroeid tot één van de drukste en gezelligste weken van het seizoen: ieder jaar kleurt het gebied wit en op 5 mei (Bevrijdingsdag) zelfs een beetje oranje.

Tijdens de Dutch Week is het skigebied van alle gemakken voorzien, óók als je liever even wilt ontspannen. Dan heb je voor na het skiën namelijk wellnesscomplex Le Board. Misschien niet precies wat je had verwacht voor tijdens Dutch Week, maar daarom nog lekkerder!

 

Het skigebied

Het skigebied

Op 1.100 kilometer vanaf Amsterdam ligt het skigebied Val Thorens.  Het skigebied heeft 650 kilometer geprepareerde (niet geheel onbelangrijk) pistes, dus geen zorgen: aan je skikilometers kom je wel. Val Thorens is een skigebied voor iedere skiër, of je nou een beginnende skiër bent of al gevorderd. Een fijn gebied voor families en vriendengroepen dus, want ieder vindt er wel iets voor z’n gading. Dat geldt overigens ook voor de apres-ski, maar daar komen we ze op terug.

Nog op zoek naar een leuke plek om te eten of een heerlijk hotel? Wintersportgebied Val Thorens: tips voor restaurants, activiteiten en hotels.

Dutch Week

Dutch Week

The moment to be in Val Thorens is aan het einde van het winterseizoen: Dutch Week! Het skigebied zelf en de hele dag lekker bezig zijn, is natuurlijk belangrijk, maar de après ski is voor veel wintersporters nét zo belangrijk. En zeg je Val Thorens, dan zeg je Dutch Week. Een grote aanrader voor skiënde of snowboarden Nederlanders die wel houden van een feestje.

Dit jaar zijn er niet vier, maar vijf (!) feestlocaties tijdens Dutch Week. Zo kun je terecht bij La Folie Douce, waar je op 2600m hoogte op de tafels kunt hossen. Bij Le Monde a.k.a the heart of Dutch Week. Bij La Malaysia moet je zijn als je tot in de late uurtjes door wilt, of anders bij Jackie (hier kun je ook terecht voor Asian Fusion trouwens), of ook een puike plek voor tijdens Dutch Week: Hotel Marielle. Ietsie fancier, maar nog steeds een goede plek voor een feestje. En de line-up? Die is ook al onthuld! Verwacht optredens van artiesten zoals Bizzy, La Fuente, Roog b2b, Erick E, Happy Feelings en Turfy Gang. Of er gefeest gaat worden? Vul die zelf maar in.

 

Ultiem skigevoel

Ultiem skigevoel

Tijdens de Dutch Week wordt alles tot in de puntjes geregeld: Nederlandse ski- en snowboardlessen, kinderdisco’s en je kunt zelfs het nieuwste materiaal uit testen. Overweeg je nieuwe ski’s te kopen? Test ze eerst even uit op de piste!

En ja, er zijn nog steeds tickets beschikbaar om er dit jaar bij te zijn van 27 april t/m 4 mei. En anders haal je toch gewoon alvast je ticket voor volgend jaar?

Mocht je helemaal gesloopt zijn na een intensieve skidag en een nog intensievere aprés? Ook daar is aan gedacht. Op maar liefs 2.300 meter boven zeeniveau vind je het gloednieuwe sport- en wellnesscomplex ‘Le Board‘. Vanaf het dak (in de vorm van een snowboard) kijk je uit over de alpen. Binnen in het resort vind je sportruimtes, waterparken en congreszalen.